Viu històries ocultes en les visites guiades de Bombes Gens

Categories: exposició.

ÀREA TURÍSTICA: Les afores

El programa que abraça història, cultura i art aprofitant les sinergies del nou centre d'arts digitals Bombes Gens

L'antiga fàbrica de Bombes Gens, així com el jardí mediterrani, el celler medieval i el refugi de la Guerra Civil formen part del programa de visites guiades patrimonials: una experiència per a gaudir d'història, cultura i art.

Es realitzen els dissabtes i diumenges a les 12.00 h i a les 17.30 h.  La visita de les 12.00 h pot allargar-se una hora més de manera opcional amb una degustació de vermut artesà al jardí del centre. 

El tour guiat per les instal·lacions dura entre 50 minuts i una hora aproximadament.

En estes visites, podràs conéixer més de prop l'antiga fàbrica de bombes hidràuliques amb la seua preciosa façana art déco, el refugi de la Guerra Civil que recorda que ací es fabricaven bombes de morter durant este període, el celler del S XV totalment rehabilitada i el jardí mediterrani, que va ser el pati posterior de la fàbrica, ara ple de vida on habiten més de 120 espècies i on lluïx una escultura de l'artista espanyola Cristina Iglesias. 

Per a reservar qualsevol de les opcions pots fer-ho des d'este enllaç. 

A més, hi ha possibilitat de concertar visita guiada per a grups, que són a demanda i personalitzables. Estes es duen a terme de dimecres a divendres en dos franges horàries: d'11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 18.00 h. Per a reservar esta opció has de fer-ho en reservas@bombasgens.com. 

Ja ho tens clar? Reserva la teua entrada anticipada i prepara't per a gaudir al màxim.

VULL RESERVAR PLAÇA

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  01-02-2024

 • A:

  31-12-2024

 • Informació dels horaris

  07/01/2024 a 31/12/2024

  VISITA GUIADA AMB VERMUT EN EL JARDIN DE BOMBES GENS

  Dissabtes i Diumenges a les 12.00 h.

  VISITA GUIADA AL CONJUNT PATRIMONIAL BOMBES GENS

  Dissabtes i Diumenges: 17:30h.

 • Lloc

  Av. de Burjassot, 54, 46009 València, Valencia

 • Preu

  VISITA GUIADA AMB VERMUT EN EL JARDIN DE BOMBES GENS

  15 €

   VISITA GUIADA AL CONJUNT PATRIMONIAL BOMBES GENS

  8 €

  ENTRADA REDUÏDA

  5 €

 • VTC descompte 15% descuento
 • Informació d'interés

  Visites en castellà i anglés.

  Sota petició o grups privats es podria oferir el servici en valencià, francés, italià o alemany.

Contenido de la visita guiada

Un refugi de la Guerra Civil

La fàbrica va ser confiscada i va passar a produir munició en forma de bombes de morter i magranes. Es va convertir perquè, en un objectiu militar per part dels revoltats i els bombardejos de l'aviació italiana que van tindre lloc a la ciutat de València, sobretot, entre 1937 i 1938. És precisament en eixe moment quan es construïx este refugi antiaeri de tipus fabril.

Un celler medieval

Per a parlar d'este celler hem de nomenar l'antiga alqueria de Comeig sota la qual es trobava. Este tipus d'alqueries que jalonaven els antics camins de l'horta de Marxalenes, van ser testimonis del desenvolupament industrial i del creixement de la ciutat. El celler subterrani, està datada en una reforma realitzada en l'alqueria entorn de l'any 1500 i es va concebre com un espai per a la producció i emmagatzematge de vi. En la planta baixa de l'alqueria estava situat l'almàssera, del qual s'ha recuperat una bassa circular per al trepitjat del raïm. Davall d'esta, es va construir el celler fàcilment apreciable sota la volta que va aparéixer després de les excavacions.

Un conjunt històric i un complet jardí

Dissenyat per Gustavo Marina, el jardí es considera un espai d'art més dins del conjunt. Situat al pati posterior de la fàbrica es concep com el final del recorregut museístic, un lloc íntim de reflexió i descans necessaris on assimilar el vist a l'interior.

Està relacionat amb dos moviments artístics: el Romanticisme-Modernisme propi de l'edifici i en el grup Site (Sculpture in the environnement, el lema del qual és que art i arquitectura es nodrixen l'u a l'altre) dels anys 70 i quant a la paleta vegetal, inspirat en Alfonse Molta (les 4 estacions), versió mediterrània.

Es tracta d'un jardí vivaç, alegre, acolorit la composició d'arbratge del qual i arbustos crea tensions i dramatisme. L'arbratge és de tres tipus: cítric (taronger, llimera), exòtic (jacaranda, ficus, arbre de Júpiter) i de secà valencià (garrofera, olivera, magraner). El jardí presenta un paviment de llambordes vistes continu i adaptable, semblant al del conjunt arquitectònic. Els bancs estan realitzats amb carreus reutilitzats de l'antiga fàbrica. No et perdes l'obra SiteSpecific “A través” de Cristina Iglesias, que representa dos séquies corbes en referència al riu Túria, en el fons del qual s'han esculpit unes arrels entrellaçades de baix relleus de bronze.

Com arribar

 • Metro: L1, L2.

Informació d'interés

 • Correu electrònic

  reservas@bombasgens.com

25 Sat
25º 15º

COM ARRIBAR

Bombas Gens Centro de Arte, Avinguda de Burjassot, Valencia, España

Obtenir ruta