Com moure’s i preguntes freqüents

Com moure’s per la ciutat 

Si vas a estar una temporada llarga a València has de saber-ho tot sobre com moure’t per la ciutat i els voltants de manera ràpida, eficaç… i al millor preu! Amb aquests consells podràs compatibilitzar el fet d’acudir còmodament al teu centre d’estudis amb visites a molts atractius que tens a tir de pedra, sense que es ressenta la teua butxaca i reduint emissions.  

Transport públic:  

Per a desplaçar-te diàriament no hi ha res millor que fer-se amb una targeta Suma (https://atmv.gva.es/es/suma), títol que et permet utilitzar tots els mitjans públics per a moure’t per l’àrea metropolitana: metro, autobús, xarxa de rodalies de trens i autobús metropolità (MetroBus). Resulta molt més econòmic que adquirir bitllets senzills. Només has de tenir en compte el mapa de zones per a calcular què et fa falta. Com a norma general, la zona A queda constituïda per les parades situades en el terme municipal i les situades a les comarques de l’Horta; la zona B inclou altres comarques més allunyades; i la zona C es configura exclusivament amb la parada de l’aeroport (Metro Aeroport).  

El més pràctic és que optes per SUMA mensual, que t’ofereix viatges il·limitats durant 30 dies per a una zona o les tres existents (35 o 53 €). Però si tens fins a 30 anys i disposes del Carnet Jove o algun dels equivalents europeus… bingo! Podràs traure’t la targeta SUMA mensual Jove amb un descompte del 15%. Joventut, diví tresor!  

Si la teua estada va a ser més curta, SUMA 10, un abonament d’una desena de viatges, és la teua millor opció.  

Amb bici:  

València és una ciutat ideal per a muntar amb bici amb els seus més de 300 dies assolellats de mitjana a l’any, sense costes, amb una gran xarxa de carril bici… Mou-te durant la teua estada ací a lloms de les dues rodes. Per opcions no serà.  

VALENBISI és la companyia concessionària de l’ajuntament local. Pots traure’t abonaments de llarga duració (anual) i disposes de nombrosos punts de recollida i devolució al carrer i repartits per tota València. El sistema que proposa és ben senzill. Una vegada disposes del teu abonament, dirigeix-te a la zona de bicicletes més pròxima i comença a pedalar. Cada trajecte et permet utilitzar-la 30 minuts sense cost addicional abans de tornar-la.  

Al marge de ValenBisi disposes d’una àmplia oferta de lloguer a través de diferents empreses privades i a preus més que competitius. Per exemple, en DoYouBike aconsegueixes una des de 75 € al mes. Altra opció és Kleta, que ofereix subscripció mensual, trimestral, semestral i anual. 

 

Cost de vida

València és un lloc assequible per a viure. Òbviament, dependrà de l’estil de vida de cada persona, però a continuació oferim un llistat amb els principals aspectes a tenir en compte: 

Allotjament per a estudiants 

Suposa una gran part de les teues despeses mensuals. Dependrà del tipus d’allotjament que selecciones. El més econòmic és compartir pis, el cost mensual del qual està entre els 250 i els 350 euros per habitació. 

Alimentació 

València està plena de supermercats on podràs realitzar les teues compres setmanals, però també trobaràs mercats municipals que garanteixen que els productes són de proximitat. Visques on visques, probablement tens un a prop. Els supermercats més econòmics són Consum i Mercadona. 

Despesa mitjana mensual de l’estudiant 

València és una ciutat amb nombroses possibilitats pel que fa a oci. L’allotjament, el transport i l’alimentació et costaran uns 500-700 € mensuals. A partir d’ací, la despesa total augmentarà en funció del teu ritme de vida. La nostra recomanació és que gaudis tot el que pugues, que València t’ho posarà fàcil, però sempre amb prudència i controlant el teu pressupost. 

ALTRES PREGUNTES FREQÜENTS 

Sanitat a València

 •  
 • Targeta sanitària europea (TSE): aquesta targeta se sol·licita en l’oficina de la seguretat social del país d’origen. Amb ella es garanteix la mateixa cobertura sanitària que la d’un ciutadà espanyol.  
 • Si procedeixes d’algun país de fora de la Unió Europea, Suïssa, Noruega, Islàndia, Liechtenstein, Andorra o Mònaco, pot ser que existisca un conveni sanitari entre tots dos països per a la cobertura d’una atenció sanitària bàsica. Països com el Brasil, l’Equador, Xile, el Marroc, Tunísia o Andorra en compten amb un.  
 • Si no estigueres en cap de les situacions interiors, hauràs de contractar una assegurança mèdica privada per a poder obtenir el visat d’estudiant.  
 •  

Tràmits i documentació necessària per a viure a València

 1. Targeta de residència.  

 1. Empadronament. Has d’acudir a l’Ajuntament de València i sol·licitar l’alta en el padró municipal. Hauràs de presentar:  

 • DNI, passaport o targeta de residència.  
 • Fotocòpia i original del contracte de lloguer, o de l’autorització signada per la persona propietària de la casa on visques, qualsevol persona que visca a la casa i estiga empadronada en ella et podrà autoritzar.  
 1. TIE o Targeta d’Identitat d’Estranger, és un document personal que dota de documentació als estrangers en situació de permanència legal a Espanya. Se sol·licita en l’Oficina d’Estrangeria o en la Comissaria de Policia. Per a la seua sol·licitud hauràs d’aportar:  

 • Passaport o títol de viatge amb segell d’entrada.  
 • 3 fotografies recents, en color, en fons blanc, grandària carnet.  
 • Visat, si s’escau.  
 • Resolució de concessió de l’autorització que justifica l’expedició de la targeta.  
 • Justificant de l’abonament de les taxes corresponents.  
 • Acreditació de l’afiliació i/o alta en la Seguretat Social.  

Visats i permisos

Probablement, per a l’obtenció dels visats o permisos d’estudis t’exigiran estar en possessió de diferents documents:  

 • Imprés de sol·licitud de visat.  
 • Passaport o títol de viatge en vigor.  
 • Declaració responsable de què disposes dels mitjans econòmics suficients.  
 • Si eres menor d’edat, l’autorització dels teus pares o tutors.  
 • Documentació que acredite que disposes d’assegurança de malaltia, pública o privada que proporcione cobertura completa a Espanya.  
 • Documentació que acredite l’admissió i/o matriculació en un centre d’ensenyament, públic o privat, reconegut o finançat per l’administració educativa competent. Certificat d’antecedents penals.  
 • Si es tracta de documents estrangers, hauran d’estar traduïts al castellà o llengua cooficial del territori on es presente la sol·licitud, a més d’haver de ser legalitzats per l’Oficina consular d’Espanya.  

Tipus d’estades formatives

Podràs accedir al sistema educatiu espanyol si desenvolupes alguna de les següents activitats:  

 • Cursar estudis en un centre autoritzat.  
 • Activitats d’investigació i formació.  
 • Participar en un programa de mobilitat internacional.  
 • Realitzar pràctiques no laborals.  
 • Participar en programes de voluntariat.  

Homologació de títols

Si després d’estudiar estàs pensant a continuar formant-te (estudis oficials) o vols treballar a Espanya, hauràs de realitzar els tràmits necessaris per a acreditar els estudis cursats a l’estranger i realitzar les traduccions corresponents.  

En aquest cas, es distingeixen quatre procediments per a equiparar els estudis realitzats en països estrangers amb titulacions universitàries del sistema educatiu espanyol:  

 • Homologació  
 • Equivalència  
 • Reconeixement professional  
 • Convalidació  

Beques d’estudis

Pots optar a diferents classes de beques.  

Si vas a iniciar els teus estudis de Grau o Màster a Espanya i tens nacionalitat espanyola o estàs nacionalitzat en un país membre de la Unió Europea, pots optar a les beques del govern espanyol. Aquestes beques podran ser per la quantia de la matrícula dels estudis i/o per quanties fixes lligades a la renda, residència o excel·lència acadèmica de l’estudiant. Existeixen beques especials per a estudiants amb alguna discapacitat i la consideració per a les sol·licitants víctimes de violència de gènere.  

Les Conselleries d’Educació de les Comunitats Autònomes també ofereixen beques complementàries a les del Ministeri d’Educació, dirigides als estudiants de cada comunitat.  

També existeixen beques d’organismes privats per a estudiants universitaris com les del Banc Santander o de la Fundació La Caixa.  

Ara bé, si eres un estudiant universitari estranger, pot ser que la teua universitat tinga conveni de mobilitat acadèmica amb alguna universitat de València, i pugues fer la teua estada Erasmus a la ciutat.  

Obrir un compte bancari

Comptes bancaris: per a l’obertura de comptes bancaris es requerirà, en la major part dels casos, el NIE i l’empadronament. Existeixen algunes oficines bancàries als campus universitaris que faciliten aquests tràmits.  

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

concierto en plaza toros
Eixir de festa per València
playa el saler Albufera chica paseando
Platges de València: urbanes o salvatges, tu tries!
Conciertos de Viveros Feria de Julio
Concerts i festivals de música a València