Home >> Que fer en valencia >> Cultura valenciana >> Museus en valencia >> Museu de Belles Arts de València

Museu de Belles Arts de València

San Pío V, 9; 46010 - Valencia

Patrimonio Universal por la UNESCO

ZONA TURÍSTICA: 
El Jardí del Túria

La segona major pinacoteca d’Espanya amb obra dels segles XV al XIX, on destaquen les sales dedicades a la magnífica obra del cèlebre pintor valencià Joaquín Sorolla, així com

la destinada a Francisco de Goya. Són impactants les sales d’obra Gòtica i molt representatives de l’escola valenciana les dels pintors i escultors Pinazo i Benlliure. El museu sobreïx a més per la col·lecció pictòrica renaixentista, al ser València port d'entrada de les influencies artístiques d'aquest estil a Espanya. No s’ha de perdre tampoc el Pati de l’Ambaixador Vich i l’obra inèdita de Velázquez.

L’edifici històric que allotja el museu va ser originalment el Col•legi Seminari Sant Pius V, fundat el 1683 per l’arquebisbe de València fra Juan Tomás de Rocabertí. Les seues traces es deuen a l’arquitecte Juan Bautista Pérez Castiel, mestre d’obres de la Catedral. La construcció es va realitzar entre 1683 i 1744, encara que la seua església va ser demolida en part l’any 1925. L’edifici ha tingut diferents usos: acadèmia militar de cadets, casa de beneficència, magatzem de provisions de l’exèrcit, hospital militar, fins que el 1946 va ser elegit per a ser la seu del Museu de Belles Arts. El recorregut artístic s’inicia amb la selecció dels anomenats Primitius Valencians, que comprén des de finals del segle XIV fins a principis del XVI, amb artistes tan representatius com Alcanyís, Nicolau, Jacomart i Reixach, entre d’altres. També és d’assenyalar l’escola valenciana amb Joanes, els Ribalta, Espinosa, Vicent López, Sorolla, Pinazo i altres. Així mateix, hi ha obres de Pintoricchio, Andrea del Sarto, Van Dyck, Murillo, Velázquez, El Greco i Goya. Compta, a més, amb un ampli fons de dibuixos i gravats, a més d’escultures, peces arqueològiques, fragments arquitectònics i alguns exemples d’art mobiliari.

SERVICIS

LAVABOS
BIBLIOTECA
TALLERS ADULTS
TALLERS XIQUETS

Interest data

TELÈFON: 
+34 963 870 300
EMAIL: 
museobellasartesvalencia@gva.es
no-reserva
HORARIS: 

Dilluns: Tancat.

Dimarts a diumenge: de 10:00 a 20:00 hores.

DIES DE TANCAMENT: 
Dilluns
TARIFES: 
Entrada gratuïta
VISITA GUIADA: 
Entrada gratuïta. Visites guiades amb cita prèvia (tel. +34 695 50 02 90).

Com arribar

Bus: 
6
11
16
26
28
79
94
95