València, un gran estadi esportiu fins a 2026

| 12.01.2022 | 14:09

Als esdeveniments fixos en el calendari de la ciutat se sumen proves mundials que congregaran a centenars d’esportistes de tot el món

La seua orografia, clima i instal·lacions esportives permeten a València ser una ciutat ideal per a la pràctica de qualsevol esport, però també una destinació idònia a la qual viatjar per a participar en competicions esportives o assistir com a espectador.

A les cites esportives fixes com la Mitja Marató, la Marató València Trinidad Alfonso, el Trofeu SM Reina de Vela, el Gran Fons Internacional Ciutat València de Ciclisme o el Gran Premi de Motociclisme, l’any 2022 se sumen esdeveniments extraordinaris com la FIH Pro League d’hoquei (4 i 5 de febrer), la Copa de la Reina de bàsquet femení (del 24 al 27 de març), el Mundial Swan One Design i el National League de Vela (del 5 al 9 de juliol), i la Copa del Món de Triatló (3 i 4 de setembre). L’agenda d’esdeveniments esportius internacionals prossegueix l’any 2023 amb el Campionat Mundial de Gimnàstica Rítmica i els Gay Games l’any 2026.

 

Les millors seleccions de l’hoquei herba, a València

El camp d’hoquei herba del poliesportiu Verge del Carme-Beteró albergarà el 4 i 5 de febrer els partits de la categoria masculina entre les seleccions espanyola i anglesa. En la categoria femenina, Espanya s’enfrontarà a l’equip holandés, actual campió olímpic, mundial, europeu i de la FIH Hockey Pro League. Les entrades estaran a la venda en breu en https://www.fihproleague.com/venues

Març, arriba el bàsquet femení nacional

El pavelló de la Fonteta acollirà per segon any consecutiu la Copa de la Reina de la Lliga Femenina Endesa del 24 al 27 de març, amb huit equips optant pel títol. Les entrades estaran disponibles pròximament en https://valenciabasket.koobin.com/

Cita per a l’elit mundial de la vela

Més de 15 països participaran amb prop de 50 vaixells en el Mundial Swan One Design i Nations League amb seu al Real Club Nàutic. Del 5 al 9 de juliol competiran en aquest trofeu les classes Club Swan 50, Swan 45 Club Swan 42 i el nou Club Swan 36 en la regata que és considerada una de les regates més importants en la classe creuer de tot el món.

La Marina de València, seu de la Copa del Món de Triatló

Per tercera vegada, València organitzarà la Copa del Món de Triatló, després de l’edició de 2021 i la de 2004. La prova tindrà lloc el 3 i 4 de setembre a la Marina de València i reunirà els millors triatletes i paratriatletes del món en les distàncies supersprint, sprint i olímpica.

La competició coincideix amb una nova edició de Mediterrània Triatló València, una de les proves del circuit Mediterrània Triatló. Hi ha distàncies olímpica, sprint i supersprint i per a les dues últimes, la possibilitat de fer-les per parelles. Les inscripcions s’obrin el 3 de març per a 3.000 dorsals i es podran realitzar des de http://www.mediterraneatriatlon.com/home/inscripciones/ 

2023: Mundial de gimnàstica rítmica

Entre el 21 i el 27 d’agost, les instal·lacions de Fira València es transformaran en tapissos per a albergar les proves del Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica. Els resultats marcaran la classificació per als Jocs Olímpics de París de 2024.

2026: Gay Games, els jocs de la diversitat

Fins a 15.000 esportistes es donaran cita a la ciutat del Túria per a competir en els Gay Games. L’esdeveniment congregarà durant una setmana proves de 37 modalitats esportives obertes a qualsevol participant. La pilota valenciana o el colpbol, esports autòctons, conviuran amb esports nàutics, arts marcials, esports d’equip, modalitats individuals i altres variants que s’incorporen per primera vegada, com els e-sports o el quidditch.

Toda la agenda deportiva

triatlon Valencia
Les 10 cites esportives de l'any a València
Maratón Valencia Ciudad Running CAC
Esport a València, 365 sense excuses