València ja viu les Falles 2024

Valencia | 20.02.2024 | 11:26

Prepara la teua visita a l'Exposició del Ninot, viu alguna mascletá des d'un balcó o reserva la teua visita guiada amb entrada a les Falles de la Federació de la Secció Especial.

Les Falles 2024 ja se senten a la ciutat de València, unes festes singulars i autèntiques declarades patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. No és necessari esperar a la setmana gran (del 16 al 19 de març) per a gaudir de l'ambient faller. Els visitants poden trobar-se ja amb diferents mostres i esdeveniments de les falles d'enguany, com les mascletas, i el 3 de març es donarà el tret d'eixida definitiu a les celebracions amb la tradicional Crida.Estes són les experiències falleres que ja es poden viure a la ciutat:Exposición del Ninot: La muestra presenta una oportunidad única de ver de cerca algunos de los ninots de las fallas de este año, en concreto, los seleccionados como candidatos al indulto. Los visitantes pueden votar por su favorito para salvarlo de las llamas y preservarlo para la posteridad en el Museo Fallero. Abierta desde el 2 de febrero y hasta el 15 de marzo, en el Museo de las Ciencias, en la Ciudad de las Artes y las Ciencias.

  • Exposició del Ninot: La mostra presenta una oportunitat única de veure de prop alguns dels *ninots de les falles d'enguany, en concret, els seleccionats com a candidats a l'indult. Els visitants poden votar pel seu favorit per a salvar-ho de les flames i preservar-ho per a la posteritat en el Museu Faller. Oberta des del 2 de febrer i fins al 15 de març, en el Museu de les Ciències, a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

  • Mascletà diària: De l'1 al 19 de març, la mateixa Plaça de l'Ajuntament retrunyirà (literalment) tots els dies a les 14.00 hores amb la *mascletà Es tracta d'un espectacle pirotècnic com cap altre, en el qual el so i ritme de les explosions, i l'olor de pólvora, s'incrementen progressivament fins a un apoteòsic final. Les multituds solen ser menors en la primera quinzena del mes, sobretot entre setmana, i és possible reservar balcons en la plaça per a gaudir d'una perspectiva diferent.

  • La Crida: El 3 de març a les 19:00h, enfront de les Torres de Serrans, les falleres majors de València fan una crida universal a gaudir de Les Falles, convidant a ciutadans i visitants a unir-se a la festa. Hi haurà també música i un espectacle pirotècnic. A més, prèviament, a l'hora habitual, es dispararà una *masceltá en la Plaça de l'Ajuntament. 

  • Espectacles pirotècnics nocturns: A més de la mascletà, els caps de setmana (2-3 de març i 8-10 de març) es podran veure també espectacles pirotècnics nocturns en la Plaça de l'Ajuntament.

Per als qui preferisquen vindre a gaudir dels dies grans de Les Falles, ara és també el moment de planificar la visita per a traure-li el millor partit possible. Entre altres, es pot reservar una visita guiada per a garantir l'accés als millors monuments fallers, alhora que s'aprén més sobre esta tradició. També és possible reservar entrades per a visitar les falles de Secció Especial, que inclou les comissions més importants de la ciutat. En tots dos casos la visita permet endinsar-se en les estructures i veure de prop tots els seus detalls.

El programa fester inclou també música, espectacles pirotècnics i l'emotiva ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, a més de les espectaculars fogueres que consumixen els monuments erigits en carrers i places de València en la nit del 19 de març: la cremà que posa fi a les Falles. Ací tens el programa complet, així com més informació i suggeriments per a gaudir de la festa.

EL MILLOR DE LES FALLES

Falla convento Jerusalen 2021
Veure més Visita l’interior de les falles de la Federació de la Secció Especial
Falla

Sabies que existixen Falles de Secció Especial i de Primera? Encara que totes tenen el seu atractiu, són les més espectaculars. Descobrix ací quins monuments fallers no et pots perdre.

Veure més Mapa de les Falles 2024: la ruta per a visitar les millors Falles
fallas mascleta de colores

De l'1 al 19 de març, no et perdes el programa d'actes de les Falles de València. Seguix totes les nostres recomanacions per a gaudir com un autèntic faller de tots els esdeveniments, espectacles i monuments de les Falles.

Veure més Programa d'Actes Falles 2024