Nova Sala Sorolla al Museu de Belles Arts de València

| 24.07.2023 | 10:28

L’any que es compleix el centenari de la mort del pintor valencià

El Museu de Belles Arts de València (MuBAV) ja compta amb una nova sala permanent dedicada a Sorolla, el mestre indiscutible del luminisme valencià. La sala, situada a l’edifici claustral del Museu, està conformada de manera exclusiva per quaranta-sis obres de l’artista, el major nombre d’obres de Sorolla que fins al moment s’ha exposat en la col·lecció permanent del Museu.

La nova Sala Sorolla permet veure tots els gèneres que va treballar el pintor, des del paisatge, al nu, el retrat o la pintura religiosa i fa possible recórrer la trajectòria del mestre des de la seua primera natura morta, pintada quan era adolescent, fins als retrats de maduresa. Entre les obres exposades destaca ‘Jo soc el pa de la vida’, la pintura de temàtica religiosa de majors dimensions (417 x 528,2 cm).

El museu conserva altres 8 obres que romanen emmagatzemades pel seu suport especial en paper i no poden ser exposades de manera permanent, així com aquelles que estan en procés de restauració o han sigut cedides en préstec temporal per a exposicions, com és el cas de ‘Els avis dels meus fills’, obra realitzada per Sorolla l’any 1905 i que en aquests moments s’exhibeix en la mostra ‘Sorolla en negre’ a la Fundació Bancaixa.

Els visitants del museu, a més de gaudir de la nova Sala Sorolla, també poden contemplar l’exposició temporal de la ‘Col·lecció Masaveu. Sorolla’, que romandrà oberta fins a octubre.

MÉS SOBRE SOROLLA