València acapara premis als millors restaurants vegetals del món

| 26.10.2023 | 13:50

La prestigiosa organització We’re Smart World ha publicat la llista dels millors restaurants de verdures del món de 2023, en la qual Ricard Camarena es troba en la setena posició i La Salita, de Begoña Rodrigo, en la 16; i a més es recomanen altres set restaurants de la ciutat. 

València està en un moment d’ascens imparable en el panorama gastronòmic mundial. Així ho acrediten els premis i reconeixements que reben diferents xefs i projectes de la ciutat. Però, a més, triomfa i es consolida com a destinació gastronòmica verda i sostenible. Menjar sa, ric i sostenible és un desafiament que València té superat, per alguna cosa és seu del Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible de la FAO. 

I és que cada vegada més restaurants valencians aposten per productes de proximitat de l’horta que envolta la ciutat. Exemple d’això són els restaurants que la guia We’re Smart Green ha seleccionat entre els millors del món. Entre els premiats en els We’re Smart Awards 2023 hi ha dos valencians i altres set recomanats.

Begoña Rodrigo, de La Salita, ha obtingut el guardó a la millor cuinera de verdures d’Europa i segona millor del món. Així mateix, el seu restaurant està en el lloc 16 del rànquing mundial de restaurants elaborat per We’re Smart World.

Per la seua banda, Ricard Camarena Restaurant ha sigut destacat com el seté millor restaurant vegetal del món, situant-se en el Top 10 de la We’re Smart Green Guide per tercer any consecutiu.

En aquesta guia, a més dels 100 millors restaurants vegetals gurmet, que es publica cada any després de visitar i avaluar restaurants de tot el món, hi ha més restaurants recomanats. Bouet, El Poblet, Gallina Negra, Habitual, Riff, Saiti i Vuelve Carolina també estan en la llista, convertint a la ciutat en un lloc molt atractiu per als amants de la cuina amb vegetals.

Així, un total de nou restaurants de València figuren en la We’re Smart Green Guide 2023.