València ja viu les Falles 2023

| 16.02.2023 | 10:23

La festa de les Falles posa a València en el focus internacional. Encara que els dies grans són del 15 al 19 de març, a la ciutat ja han començat les activitats que bé mereixen una visita. L’Exposició del Ninot, amb les millors figures de totes les Falles de 2023, ja ha obert les seues portes; en uns dies tindra lloc la Crida, el 26 de febrer. A més, des de l’1 de març tots els dies hi ha mascletà al migdia a la Plaça de l’Ajuntament, i es poden contractar balcons per a veure-les en lloc preferent. A València ja fa olor de pólvora i visitar-la ara és gaudir de la festa amb menys gent als seus carrers, però amb molt de sabor faller.


A València el compte arrere per a les Falles 2023 ha començat. Queda poc menys d’un mes perquè s’inicie la plantà dels monuments, però a la ciutat ja es percep l’aroma a celebració i les activitats se succeeixen. És el cas de la tradicional Exposició del Ninot, situada al Museu de les Ciències, i que romandrà oberta fins al 15 de març. Ara és moment d’acudir i decidir quines dues úniques figures seran les que se salven del foc com ninots indultats, només gràcies al vot popular. Oberta tots els dies perquè els visitants trien el seu ninot favorit.  

El 26 de febrer tindrà lloc l’acte de la Crida, que marca el tret d’eixida oficial a l’obertura de les Falles. Des de l’alt de les Torres de Serrans, la fallera major i la fallera major infantil ho anunciaran en una emotiva vesprada, en la qual conviden a la ciutat en ple i al món sencer a viure i gaudir de les Falles.

I des del primer dia de març, amb la primavera ja molt a la vora, comencen les mascletaes diàries a la Plaça de l’Ajuntament, a les 14 hores, fins que cremen els monuments fallers en la matinada del dia 19. La millor opció per a gaudir d’aquest estrèpit amb musicalitat que impressiona és viure’l des del mirador de l’Ateneu i menjar amb vistes a l’espectacle pirotècnic.

Setmana Fallera, de la plantà a la cremà
El colofó a aquests dies succeirà del 15 al 19 de març, durant la setmana gran. La plantà, l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, la Nit del Foc i els castells de focs artificials… Una infinitat de propostes. És important consultar el programa oficial per a no perdre’s cap activitat, i apostar per una visita guiada i entrada especial amb els tours especials per a viure des de dins i amb intensitat la festa més bonica del món. Que no t’ho conte ningú!