València és triada la millor ciutat del món per a viure en el rànquing d’InterNations

| 02.12.2022 | 12:39

Quasi 20 quilòmetres de platja, més de 2 milions de metres quadrats de jardins, transport públic assequible o assistència sanitària de qualitat, són alguns dels factors que converteixen a València en la millor ciutat del món per a viure, segons el rànquing d’InterNations, la major comunitat de persones que viuen o treballen fora del seu lloc de naixement. La ciutat ja va ocupar aquesta primera posició l’any 2020 i enguany torna a liderar el llistat i la categoria de qualitat de vida.  

El top ten el completen, per aquest ordre, Dubai, Ciutat de Mèxic, Lisboa, Madrid, Bangkok, Basilea, Melbourne, Abu Dhabi i Singapur. I un total de 50 ciutats de tot el món.

 

A València, com a casa 

Resulta molt fàcil adaptar-se a l’estil de vida de València: no és d’estranyar que molts estrangers afirmen sentir-se ací “com a casa”. L’activitat social de la ciutat està en contínua efervescència, però és sempre variada i acollidora, amb plans per a tots els gustos. A més, la ciutat té una grandària perfecta per a poder desplaçar-se fàcilment fins a qualsevol dels seus racons i la naturalesa del terreny la fa ideal per a recórrer-la amb bicicleta al llarg del seu extens carril bici, present en pràcticament tot el nucli urbà.

 

2.696 hores de llum a l’any 

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a la capital valenciana és el bon clima del qual es pot gaudir durant tot l’any. Amb 2.696 hores de llum solar i una temperatura mitjana de 19 graus, aquesta ciutat és una destinació perfecta en qualsevol època i, per descomptat, un lloc ideal per a viure. Les platges de la Malva-rosa, Pinedo o El Saler són un punt de trobada freqüent per a la ciutadania, independentment de l’estació de l’any. En poques ciutats es pot presumir de donar-se un bany en el mar el mes de novembre o gaudir d’un passeig amb barca al sol en ple febrer. És aquest clima el que defineix també el caràcter dels valencians, que sempre resulten ser amfitrions càlids per als visitants. 

 

Una ciutat verda i saludable

Parcs com el de Capçalera, el Central o l’antic llit del riu Túria, jardins com els de Monfort, Vivers o el Botànic i paratges naturals com El Saler o L’Albufera situen a València com una ciutat verda i sostenible, que abraça la naturalesa i que a més ostenta el títol de Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022 i Capital Verda Europea 2024. Una ciutat ideal per a practicar esport a l’aire lliure, amb quantitat d’infraestructures i activitats que fomenten l’activitat física i un estil de vida saludable. Ací no podem deixar d’esmentar la gastronomia valenciana, que és tota una oda a la vertadera dieta mediterrània. Ingredients de proximitat i receptes de tota la vida es fusionen amb les noves tendències culinàries en un tàndem perfecte que enalteix els productes de la terra. Els cítrics, l’arròs o l’oli d’oliva són alguns dels sabors valencians que captiven als estrangers.  

 

Seguretat i assistència sanitària de qualitat 

La seguretat és un dels factors més valorats per qualsevol ciutadà siga quina siga la seua procedència. València es posiciona com una ciutat molt segura i valorada com a tal pels expatriats, ja que té un baix índex de criminalitat i es pot passejar pels seus carrers amb total tranquil·litat a qualsevol hora del dia. El seu estil de vida relaxat i el caràcter pròxim de la seua ciutadania transmeten quietud i calma fent sentir als seus residents que ací no pot passar res dolent. 

Segons els enquestats internacionals, un altre dels beneficis del territori valencià és l’accessibilitat a la sanitat, tant pel seu preu, com per la seua qualitat, amb un percentatge del 80%, superant al de la mitjana mundial que es troba en un 61%. 

 

Un cost de vida accessible 

L’àmplia oferta i adaptabilitat de serveis de la ciutat fan que el seu cost de vida siga accessible per a tots els seus residents, gràcies a la seua xarxa de transport públic assequible, l’accés fàcil a una oferta gastronòmica de qualitat o les opcions d’oci que s’adapten a totes les butxaques.  

Són moltes les raons per les quals València és la millor ciutat del món per a viure, però només hi ha una manera de descobrir-les. Vivint, assaborint i recorrent-la.