El Museu de Belles Arts amplia la seua col·lecció d'art flamenc

| 04.01.2022 | 14:19

Rubens, Van Dyck, Sadeler, Goltzius, Van Kessel, Verbruggen... els grans genis de la pintura flamenca es converteixen en protagonistes de la col·lecció permanent del Museu de Belles Arts de València després de la incorporació de setze obres de la col·lecció d'Hans Rudolf Gerstenmaier. La pinacoteca enriqueix d'aquesta manera la seua col·lecció de pintura barroca i es consolida com un referent cultural de visita obligada a la ciutat.

El llegat del col·leccionista alemany inclou un total de quaranta-una obres d'art de l'escola d'Anvers de finals del segle XVI i principis del XVII. Algunes peces s'exposaran només de manera temporal per la seua delicadesa, com les sèries mitològiques de Johan Sadeler i Hendrick Goltzius, o els retrats gravats a partir de dissenys de Rubens i Van Dyck. Altres joies pictòriques ja es poden gaudir en el museu, com la ‘Verge amb el Xiquet’ de Peter Paul Rubens, el ‘Calvari’ de Adriaen Thomasz Key o la ‘Adoració dels pastors’” de Marten de Vós. La col·lecció inclou també destacades representacions de naturalesa morta, com la natura morta de Jan van Kessel o els florers de Gaspar Pieter Verbruggen.

Noves exposicions en 2022

A més de la nova col·lecció d'art flamenc i altres addicions recents com el ‘Retrat de Michele Marullo Tarcaniota’ de Sandro Boticelli, l'oferta del Museu de Belles arts inclou un variat programa d'exposicions temporals. Entre les previstes per a l'any vinent destaca Ànima (del 20 d'octubre al 5 de febrer de 2023), una retrospectiva del retrat com a dispositiu per a generar memòria més enllà de la vida. El programa per a 2022 el completen la mostra dedicada a l'artista alacantí José Aparicio Inglada (del 24 de febrer al 29 de maig); l'exposició Disseny, Sedes i Flores (del 16 de juny a l'11 de setembre), dedicada al disseny de teixits amb flors aplicades; i Cap a poètiques de gènere (del 30 de juny al 18 de setembre), sobre la presència de la dona en l'art dels segles XIX i XX a Espanya. Metadescripción: Nova col·lecció d'art flamenc en el Museu de Belles arts de València. Entra ací per a veure les noves exposicions de 2022.

El Museu de Belles arts de València obri de dimarts a diumenge de 10.00 a 20.00 i la seua entrada és sempre gratuïta.