Exposició «Torna a brillar» a València

Categories: exposició.

Descobrix com ha sigut la restauració del cadafal de la Verge dels Desemparats amb esta exposició, disponible en el Almudín de València.

El Almudín acull del 9 de maig al 31 de juliol de 2024 l'exposició «Torna a brillar. Restauració de la Mare de Déu de l'Ofrena».

La figura de la Verge dels Desemparats, patrona de la ciutat i la seua *cadafal protagonitzen cada any l'ofrena floral que es realitza durant dos dies en Falles. Representa a María agafant al xiquet Jesús i té el seu origen en una confraria fundada en el S.XV. El pas dels anys es notava ja en la figura, que presentava clivelles, li faltaven adorns i els seus colors estaven apagats. Però amb motiu de les Falles 2024 l'han rehabilitada per complet deixant-la com a nova. 

Si vols veure el resultat, pots veure tot el procés i apreciar la gran faena dels restauradors en primera persona en el *Almudín. La mostra inclou a més fotografies antigues, retalls de premsa, portades de revista, il·lustracions i peces úniques de Lladró o de Pedro Arrúe.

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  09-05-2024

 • A:

  31-07-2024

 • Informació dels horaris

  De dimarts a dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. 
  Domingo de 10.00 h a 14.00 h. 
  Dilluns tancat. 

 • Lloc

  Plaça de Sant Lluís Bertran, 2, Ciutat Vella, 46003 València.

 • Preu

  Gratuït 

COM ARRIBAR

Plaça de Sant Lluís Bertran, 2, Ciutat Vella, 46003 València, España

Obtenir ruta

Basílica de la Virgen de los Desamparados
Temple dedicat a la patrona de la ciutat, que constituïx el principal edifici religiós construït a València durant el segle XVII i, al mateix temps, la primera obra barroca de nova planta. Construïda entre 1652 i 1667 per Diego Martínez Ponce de Urrana, presenta tres aspectes significatius: és l’única església del casc històric que no s’alça sobre antigues parròquies o convents, sinó que és una obra nova; la cúpula no se situa en el centre sinó que es troba desplaçada, tot aproximant-se a la...
Veure més BASÍLICA DE LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS
Virgen de los Desamparados
Veure més Verge dels Desamparats

Com arribar

 • Autobús: 6, 11, 16, 28.
19 Fri
33º 23º