Lliurament de premis de Falles

Categories: falles.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Els dies 16 i 17 de març s’entreguen els Premis a les millors Falles a la Plaça de l’Ajuntament

És un acte en el qual, si t’acostes a la Plaça de l’Ajuntament o carrers adjacents, gaudiràs de les bandes de música i els acolorits vestits de falleres i fallers en la seua desfilada cap a la Tribuna de l’Ajuntament per a recollir el premi. 

Les Falles són una festa d’Interés Turístic Internacional per múltiples motius, entre ells l’espectacularitat dels monuments: entorn de 800 obres d’art enormes, entre les grans i les infantils, que llueixen als carrers de València durant la setmana fallera.

800 monuments efímers ―no oblidem que es cremen el dia 19 de març cada any― en què artistes especialitzats bolquen tota la seua creativitat a donar-los forma i també contingut.

Eixa gran labor, que parteix des de zero cada període, és premiada amb guardons als millors monuments. Excepte la Falla de la Plaça de l’Ajuntament que és fora de concurs perquè és la falla de tota la ciutat, de tots els valencians.

Amb aquesta quantitat de falles, t’has d’estar preguntant si totes les comissions competeixen per igual.

La veritat és que no; estan dividides per categories que es denominen seccions i que van ordenades des de la Secció Especial, composta per les de major pressupost i envergadura, seguides per les de les seccions Primera A, Primera B, Segona A, Segona B, Tercera A… Fins a 20 seccions diferents! 

I els premis també s’atorguen per categories, per descomptat.

Què es premia?

Els reconeixements en cada secció són al millor monument, però també es dóna el premi Enginy i Gràcia, al llibret de cada falla, a la il·luminació del carrer, a la Cavalcada del Ninot i al Ninot Indultat. 

Com suposaràs, el lliurament de premis és tot un esdeveniment que les comissions viuen amb molta emoció.

Per a la recollida dels seus guardons, van en cercavila des de la seua ubicació, vestides amb el vestit regional fins a la Plaça de l’Ajuntament per l’estendard del premi. Tot això amb l’acompanyament de bandes de música.

El carrer es converteix en una desfilada d’eufòria. 

El 16 de març a les 16.30 h en la tribuna instal·lada a la Plaça de l’Ajuntament és el repartiment de premis a les falles infantils en les diferents seccions, així com a presentacions infantils, Cavalcada del Ninot i llibrets de falla infantils.

I el dia 17 de març a les 09.30 h al mateix lloc és el lliurament de premis per a les grans en les diferents seccions, així com dels concursos de carrers il·luminats, presentacions i llibrets de falla.

Després de passar per la tribuna, les comissions falleres tornen al seu casal lluint els seus estendards. Allí els col·loquen en el monument perquè tothom puga admirar els seus èxits.

Uneix-te a la il·lusió de les comissions i visita totes les que pugues, que són dies molt especials.
 

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  17-03-2025

 • A:

  17-03-2025

 • Informació dels horaris

  16 de març a les 16.30 h

  17 de març a les 09.30 h

 • Lloc

  Plaza Ayuntamiento - 46002 València


 

COM ARRIBAR

Plaza del Ayuntamiento, València, Spain

Obtenir ruta

20 Sat
19º 13º