El disseny gràfic de la «Ruta del Bakalao» arriba a l’IVAM

Categories: exposició.

IVAM

La Ruta del Bakalao va nàixer en l’underground valencià a principis dels anys huitanta i es va convertir en un moviment únic que va marcar un abans i un després en l’escena musical de la Comunitat Valenciana.

«Ruta Gràfica. El disseny del so a València» és una exposició peculiar que recull la cartelleria i el disseny gràfic característic d’aquest mític fenomen sorgit entorn de clubs emblemàtics valencians dels anys 80 i 90.

I és que la Ruta del Bakalao no sols va ser un moviment musical insòlit. També es va convertir en el bressol d’una estètica i un imaginari del disseny molt particular inspirat en la modernitat musical i en noves tècniques digitals del moment.

Cent trenta-dos cartells, huitanta-sis fulls de mà i dues pel·lícules documentals amb entrevistes realitzades a dissenyadors, artistes i gestors culturals que van participar en la Ruta componen aquesta mostra.

«Ruta Gràfica. El disseny del so a València» és un esdeveniment imprescindible per a les persones que vulguen conéixer la creativitat gràfica que va acompanyar a la Ruta del Bakalao i apreciar la seua vàlua artística i cultural.

Viatja en el temps a través de «Ruta Gràfica. El disseny del so a València» i descobreix una part essencial d’aquest univers contracultural dels anys huitanta. Del 3 de març al 12 de juny a l’IVAM.

Obtenir ruta