Descobreix el nou anell verd metropolità

La forma més sana d’anar de la mar a l’horta

València ofereix als seus visitants una nova forma, saludable i sostenible, de gaudir dels diferents entorns naturals i rurals que envolten la ciutat: l’Anell Verd Metropolità. Aquest corredor circular de 56 quilòmetres per a ús de ciclistes i vianants connecta l’horta amb la mar i travessa parcs naturals i camins històrics, així com diferents poblacions perifèriques, acostant als usuaris al patrimoni cultural de la regió. 

Més de 30 quilòmetres estan ja operatius i la resta s’anirà completant en els pròxims mesos. Al llarg del recorregut trobaràs punts d’informació sobre els llocs d’interés de la zona, així com àrees de descans amb aparca-bicis on parar a prendre un piscolabis o fer una sesteta a l’ombra dels pins.  

No es tracta de plantejar-se el repte de recórrer tot el circuit en el menor temps. L’Anell Verd és una opció de mobilitat sostenible per a viatjar entre poblacions i, sobretot, un espai que cal prendre’s amb calma i explorar a poc a poc, tram a tram, gaudint del sol, de la brisa marina i els paisatges verds. Lloga una bici o posa’t les teues sabatilles de trekking i acosta’t a algun dels punts accessibles en transport públic o a través de la xarxa de carrils bici des de la ciutat per a començar el teu recorregut. 

Et presentem els principals punts d’interés en el sentit de les agulles del rellotge, però, per descomptat, pots optar per explorar l’Anell Verd en sentit invers, o simplement triar el tram que més t’abellisca. 

 

L’Horta Sud: Pinedo - Sedaví – Picanya - Aldaia  

Comença al costat de la mar, a la platja de Pinedo, on pots arribar fàcilment amb bici des de la Ciutat de les Arts i les Ciències pel carril habilitat. Aprofita per a donar-te un capbussó o visitar el Parc Natural de l’Albufera abans de continuar la ruta i endinsar-te en L’Horta, travessant arrossars i camps d’hortalisses. Ací trobaràs exemples de la xarxa mil·lenària de séquies i les típiques barraques i alqueries fetes originalment de canyes i fang, com per exemple l’Alqueria de Moret i la del Saboner. Un entorn pel qual sembla no passar el temps. 

Playa Pinedo
Platja Pinedo

 

Interior i Parc Natural del Túria: Aldaia - Quart de Poblet  

La ruta continua cap a l’interior de la província, per un paisatge rural de camps i séquies com la de Quart-Faitanar fins a la població de Quart de Poblet, on enllaça amb la Via Parc Fluvial del Túria. Amb ella pots endinsar-te al Parc Natural del Túria, un d’aquests meravellosos entorns naturals que tens a un pas de la ciutat on et pots perdre entre boscos o seure a meditar a la vora del riu Túria. Si vols explorar aquest tram directament des de València, pots arribar a Quart de Poblet amb metro o en carril bici des del Parc de Capçalera. 

Rio Turia
Parc natural Túria

 

L’Horta Nord: Quart de Poblet - Paterna – Moncada – Meliana - Port Saplaya (Alboraia) 

L’Anell Verd continuarà cap a Paterna i Massarrojos (tram per construir), endinsant-se en la secció nord de l’Horta. A Paterna pots visitar les Coves de la Torre, curiosos habitatges d’origen morisc excavades en el terreny. Amb la Serra Calderona en l’horitzó, el paisatge es fa més variat, i la ruta travessa barrancs com el del Palmaret i el del Carraixet, des d’on es gaudeix de vistes panoràmiques de camps de tarongers i olivars. Després de visitar el molí històric i la Real Séquia a Moncada, ja pots continuar cap a la costa i connectar amb la Via Xurra a Meliana per a tornar a València, o acabar refrescant-te amb una bona orxata a la vora del Mediterrani a Alboraia.

Alqueria
Horta Nord

 

El litoral: Port Saplaya - Séquia de Vera – Pinedo 

Finalment, podràs gaudir d’un plaent recorregut a la vora de la mar, passant per les platges urbanes de la Patacona, la Malva-rosa i El Cabanyal. Unes tapes marineres al barri del Cabanyal o un deliciós arròs en algun dels restaurants del Passeig Neptú o la Marina de València poden ser el colofó ideal per a reposar forces després de la caminada o el pedaleig... això és, llevat que optes per continuar fins a la Platja de Pinedo, i donar-li a l’Anell Verd una altra volteta més. 

Port Saplaya

 

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Jardines del Turia
València en Bici
Jardines del Turia
Ruta En Bici
Alqueria
Descobreix l'horta: El rebost valencià amb nom propi