Música a València. Així sona

Estem en la ciutat espanyola amb més societats musicals, així que no és gens estrany la quantitat de centres culturals i sales en què es pot disfrutar de música en directe.

El Palau de les Arts Reina Sofía, ubicat en el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències, és el teatre de l'òpera de València i seu de l'Orquestra de la Comunitat. Pel seu escenari han passat personalitats operístiques com Zubin Mehta o Plácido Domingo -qui dóna el seu nom al Centre de Perfeccionament de la pròpia institució- i s'han reproduït obres dels millors compositors, com ara Beethoven o Wagner.

Un altre referent clàssic és el Palau de la Música, on, a més, es realitzen activitats culturals de qualsevol tipus, com a congressos, exposicions, espectacles o projeccions de cine.

A més, València té una connexió especial amb Boston gràcies a Berklee, escola de música de la ciutat nord-americana que és líder en el seu sector des de fa vora de quatre dècades. No sols oferix una formació de referència, sinó que organitza nombroses posades en escena.

D'altra banda, la Comunitat és terra de festivals, i algunes de les cites essencials se celebren en la capital. És el cas del Festival de Les Arts, per l'escenari del qual han passat grups com The Vaccines, o en un format més íntim el Deleste, que fins ara se celebrava al contenidor cultural de La Rambleta, però ara es trasllada al casc històric mitjançant el Centre del Carme.

València també és terra d'íntimes sales de música en viu, ja siga rock, flamenc, electrònica o indie. Són el lloc perfecte per a descobrir a grups i cantautors autòctons. Dins del circuit destaquen Matisse; Wah, Wah; Loco Club; Black Note o George Best. Hi ha espai per al jazz, en espais com Jimmy Glass, i inclús per a les serenates, amb els cicles organitzats per La Nau.

Ópera. Palau de les Arts
Òpera. Palau de les Arts Reina Sofía
Palau de la Música
Palau de la Música de València
lateral museo ciencias berklee
Berklee