València Pet Friendly

Pla de llocs pet friendly a València per a viatjar amb una mascota

Si estàs organitzant un viatge a València i no vols deixar la teua mascota a casa, ací tens totes les facilitats pet friendly que t'ofereix la ciutat per a gaudir junts de les vostres vacances.

 

On passejar amb el teu gos

València compta amb dos milions de m² de jardins, entre els quals destaquen els Vivers, el Jardí Botànic i el Jardí del Túria, gran pulmó verd de la ciutat que enllaça amb el Parc Natural del Túria i els seus més de 50 quilòmetres de sendes, perfectes per a eixir a passejar amb el gos.

A aquest gran espai verd se sumen els prop de 20 quilòmetres de platja. Les urbanes, les del Cabanyal i la Malva-rosa, estan unides per un passeig marítim per on pots recórrer el costat més mariner de València amb la teua mascota. La platja de Pinedo, al sud de la ciutat, té una àrea reservada per a gossos durant l'època estival. Si la teua mascota és de les que prefereixen trotar en espais naturals, el parc natural de l'Albufera es configura com l'escenari perfecte per a una escapada pels camins rurals que recorren el Saler i els arrossars limítrofs. El mateix ocorre amb l'horta valenciana, un compendi de barraques, camp i alqueries que conformen el paisatge verd agrícola que envolta la ciutat. Finalment, el parc natural de la serra Calderona permet gaudir de l'aire pur a només 40 minuts de la ciutat.

 

Com moure's

Autobús

Si tu també eres dels diu “No sense la meua mascota”, a València t'ho posarem fàcil, perquè pots viatjar amb ella en els autobusos públics d'Empresa Municipal de Transports. Només necessitaràs obtindre el seu Títol EMT Mascota en les Oficines d'Atenció a la Ciutadania de l'EMT. El carnet de la teua mascota sol et costarà 5 euros, té una validesa bianual i és recarregable.

Per a tramitar el seu Títol EMT Mascota només hauràs d'emplenar un formulari de sol·licitud, mostrar l'original del teu DNI o passaport aportant una còpia d'aquest, ensenyar la cartilla veterinària actualitzada i entregar una foto grandària carnet de la teua mascota on se'l reconega. Això sí, la teua companya de viatge no pot pesar més de 15 kg, haurà d'anar perfectament acreditada amb el seu xip identificatiu i viatjar dins d'una gàbia de transport d'un màxim de 45x35x25 cm.

Amb només mostrar el seu Títol EMT Mascota, podràs portar al teu animal de companyia en totes les línies d'autobusos públics que gestiona l'EMT a València sense límit de viatges. Quan puges a l'autobús, cerca una ubicació que no genere molèsties a la resta de passatgers i col·loca la gàbia de transport en la teua falda o als teus peus, ja que no ha d'ocupar un seient. Finalment, recorda que només poden viatjar tres mascotes en cada bus i que en cap concepte tindran permés l'accés els animals exòtics, verinosos o potencialment perillosos.

Altres transports

A excepció dels gossos pigall, no poden traslladar-se animals als mitjans de transport públics. Als taxis, dependrà de la voluntat del conductor i sempre que l'animal vaja subjectat per l’amo de manera que no ocupe els seients.

Als llocs públics, els gossos han d'anar subjectats amb corretja o cadena. És important que conegues els casos i circumstàncies en què la teua mascota ha d'usar/portar boç. Consulta-ho ací i no oblides posar-li’l. Hi ha zones de socialització canina repartides per tota la ciutat on els gossos poden estar solts

Clíniques veterinàries

LLOCS ON PASSEJAR AMB LA TEUA MASCOTA

Rio Turia
Quilòmetres de naturalesa i diversió
Atardecer albufera
Parc Natural de l'Albufera
Alqueria
Descobreix l'horta: El rebost valencià amb nom propi
playa el saler Albufera chica paseando
Platges de València: urbanes o salvatges, tu tries!