València estrena connexió de metro amb la Ciutat de les Arts i les Ciències

| 13.05.2022 | 11:13

La ciutat avança en mobilitat sostenible en inaugurar la línia 10 de metro, que connecta per primera vegada la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb el centre. A més, amplia la seua xarxa nocturna d’autobusos per a proporcionar servei 24 hores al dia. 
 
La nova línia 10 del metro unix zones que fins al moment no tenien connexió. Al llarg de 5 quilòmetres i 8 parades, facilita el trànsit sostenible de ciutadans i visitants cap a algunes de les principals zones turístiques de València. El recorregut té com a parades subterrànies: Alacant (al costat de l’Estació del Nord), Russafa i Amado Granell-Montolivet i en la superfície: Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret.


A més, l’estació de Russafa compta amb dos murals artístics que ocupen més de 200 metres quadrats en les seues andanes, realitzats per artistes valencians. Es tracta de Mr. Simon i Azucena González, que en la seua obra mostren la seua visió particular i acolorida de la mobilitat sostenible; i de Nero i Unamesa, que en un segon mural reflecteixen seqüències de l’evolució experimentada pel barri de Russafa.

 
Per part seua, l’estació d’Amado Granell-Montolivet compta també amb un mural de grans dimensions dibuixat per Paco Roca, dedicat a la figura del militar valencià que dóna nom a aquesta parada i que va participar en l’alliberament de París durant la Segona Guerra Mundial.


Ampliació de la xarxa d’autobusos nocturns
Així mateix, des de juny la xarxa nocturna d’autobusos públics s’incrementarà notablement. 23 línies diürnes prolongaran el seu servei durant la nit, entre elles dues de les línies més utilitzades: la C3 i la 99. D’aquesta manera València oferirà servei públic d’autobús 24 hores els set dies de la setmana, facilitant una opció de transport alternatiu i accessible. 


Es preveu que amb aquesta mesura els usuaris que utilitzen els autobusos a la nit s’incrementen considerablement, passant dels 59.000 actuals a més de 158.000. Aquesta nova cobertura nocturna arribarà a diversos barris i pobles de l’àrea metropolitana com Benimaclet, Campanar, El Saler o El Palmar.