Els millors xefs del món es donaran cita a València al mes de juny

| 24.05.2023 | 15:03

La ciutat acollirà la presentació dels guardons “The World’s 50 Best Restaurants” a més d’altres esdeveniments gastronòmics

València es convertirà una vegada més en el centre de l’alta cuina internacional amb la presentació dels premis als millors restaurants del món. La gala “The World’s 50 Best Restaurants 2023”, que se celebrarà al Palau de les Arts el 20 de juny, reunirà més de 100 dels millors xefs del món i posarà el colofó a un programa d’actes especials, en la seua majoria d’accés exclusiu amb invitació, que inclourà també sessions gastronòmiques obertes al públic.

La cerimònia de presentació anirà precedida de les xarrades gastronòmiques #50BestTalks, trobades amb els xefs nacionals i internacionals assistents, i altres esdeveniments educatius exclusivament per a convidats, així com rodes de premsa. Els detalls del programa es poden veure ací.
A més, la gran tradició gastronòmica valenciana se celebrarà amb les “50 Best Signature Sessions”, jornades d’alta cuina en les quals xefs locals guardonats amb estreles Michelin delectaran als comensals en els seus restaurants amb menús especials preparats “a quatre mans” amb altres prestigiosos xefs internacionals.

Les reserves ja estan obertes per a les diferents sessions (dinar o sopar) que formaran part del programa “50 Best Signature Sessions” els dies 19, 20 i 21 de juny:

  • 18 de juny (sopar), restaurant Riff, València: el xef d’origen alemany Bernd Knöller convida als seus col·legues austríacs Heinz Reitbauer i Birgit Reitbauer, del restaurant Steirereck de Viena, a recrear alguns dels seus plats insígnia amb un toc valencià.
  • 19 de juny (dinar), restaurant Arrels, Sagunt: la cuina mediterrània de Vicky Sevilla es fon amb la millor gastronomia brasilera de la mà de Janaina i Jefferson Rueda, del restaurant A casa do porco, de Sao Paulo. 
  • 19 de juny (sopar), restaurant La Salita, València: un menú que celebra la “connexió francesa”, preparat entre la valenciana Begoña Rodrigo i el seu convidat, Jean-Philippe Blondet, del restaurant londinenc Alain Ducasse at The Dorchester.
  • 20 de juny (dinar), restaurant Fierro, València: Germán Carrizo i Carito Lourenço comparteixen fogons amb Mauro Colagreco i Andrea Moscardino del restaurant francés Ceto en la Côte d’Azur.
  • 21 de juny (sopar), restaurant Ricard Camarena, València: el valencià Ricard Camarena i el xef italià Riccardo Camanini del restaurant Lido 84 en Gardone Riviera tanquen el programa amb un menú que promet plats de temporada amb dosis d’improvisació àmplies.

Bressol de la paella, València és reconeguda internacionalment per la seua rica i saludable gastronomia mediterrània, així com la creativitat dels seus xefs, amb huit restaurants de la província premiats amb estreles Michelin. La ciutat compta amb un dels millors rebostos naturals del món, gràcies a la combinació de la fèrtil horta que l’envolta i la Mar Mediterrània, que proveeixen als seus restaurants i mercats amb una gran varietat i abundància de productes frescos. És també model de sostenibilitat alimentària i seu del Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible de la FAO des de 2019.

La gal·la The World´s Best 50 Restaurants no és el primer esdeveniment culinari d’alt nivell que se celebra a València, l’any 2021 va tenir lloc la presentació de la Guia Michelin Espanya & Portugal 2022. Així mateix, la gastronomia valenciana es festeja regularment en nombrosos altres esdeveniments, com el recent València Culinary Festival amb el seu programa de tallers i experiències gurmet, o els concursos i menús especials que es prepararan amb motiu del dia internacional de la paella (World Paella Day) el pròxim 20 de setembre.