Per què València és la Capital Mundial del Disseny 2022

Contemplar València a vista d'ocell és descobrir dos mil·lennis d'història i cultura, però també albirar el mapa dels sentits que un segle de disseny ha dibuixat a la ciutat. La València dels últims cent anys ha sigut bressol del disseny i llar de diverses generacions de dissenyadors que han deixat la seua marca creativa.

La maduresa del disseny valencià, lligada al Mediterrani i a una manera de viure única, ha portat a la World Design Organization (WDO) a designar València Capital Mundial del Disseny 2022.

Però no és necessari esperar al programa d'activitats de 2022 per a llegir València en clau de disseny. Recórrer els seus carrers, contemplar els seus edificis i visitar els seus museus permet submergir-se en un torrent de creativitat.

Aquest abasta des de l'arquitectura avantguardista de la Ciutat de les Arts i les Ciències i joies modernistes com el Mercat de Colom fins al disseny urbanístic que ha creat espais verds únics com ara el Jardí del riu Túria i el Parc Central.

La seua vibrant vida cultural inclou museus i galeries dedicades a la il·lustració valenciana. El seu disseny gràfic és referent a tot el món, des del cèlebre artista republicà Josep Renau als premiats cartells de Falles d'Iban Ramón i a la identitat gràfica de l'EMT i Metrovalencia, de Pepe Gimeno.

Aquesta creativitat brolla en recórrer barris com el Carmen, Russafa i el Cabanyal. A les seues façanes i espais culturals el disseny forja el caràcter d'una ciutat, i els seus sectors artesanals com ara la ceràmica i la seda es van fer un nom en el món gràcies al disseny.

València no s'entén sense la seua gastronomia, sense els sabors lligats a la mar i a la terra, que es conjuguen amb el disseny en restaurants i cafés on l'interiorisme conviu amb l'excel·lència culinària en igualtat de condicions.

El disseny és part de València. I ací es pot viure, sentir i gaudir.


AGENDA D’ACTIVITATS 

Un centenar d’esdeveniments —entre intervencions, congressos i trobades professionals, publicacions i produccions pròpies i exposicions— que comprendran totes les disciplines del disseny. 


 

DESCARREGAR CALENDARI 


AGENDA DEL DISSENY

en familia

Caixa Forum Valencia
Link

exposició

Exposición Hoy es mañana
Link

exposició

Dos mujeres observan un poster colorido en la exposicion
Link

exposició

Docomomo: el congreso de la arquitectura modernista
Des de fins el
Link

festival urbà

Ayuntamiento
Des de fins el
Link

festival urbà

Ayuntamiento zona peatonal pasear
Des de fins el
Link

exposició

Palacio congresos Valencia
Des de fins el
Link

festival urbà

Umbracle valencia
Des de fins el
Link

exposició

Bombas gens
Des de fins el
Link

MAPA DEL DISSENY VALÈNCIA 

Descobreix els punts calents del disseny a València