València, Ciutat Creativa de la Unesco

Contemplar València a vista d'ocell és descobrir dos mil·lennis d'història i cultura, però també albirar el mapa dels sentits que un segle de disseny ha dibuixat a la ciutat. La València dels últims cent anys ha sigut bressol del disseny i llar de diverses generacions de dissenyadors que han deixat la seua marca creativa.

La maduresa del disseny valencià, lligada al Mediterrani i a una manera de viure única, ha portat a la World Design Organization (WDO) a designar València Capital Mundial del Disseny 2022.

Però no és necessari esperar al programa d'activitats de 2022 per a llegir València en clau de disseny. Recórrer els seus carrers, contemplar els seus edificis i visitar els seus museus permet submergir-se en un torrent de creativitat.

Aquest abasta des de l'arquitectura avantguardista de la Ciutat de les Arts i les Ciències i joies modernistes com el Mercat de Colom fins al disseny urbanístic que ha creat espais verds únics com ara el Jardí del riu Túria i el Parc Central.

La seua vibrant vida cultural inclou museus i galeries dedicades a la il·lustració valenciana. El seu disseny gràfic és referent a tot el món, des del cèlebre artista republicà Josep Renau als premiats cartells de Falles d'Iban Ramón i a la identitat gràfica de l'EMT i Metrovalencia, de Pepe Gimeno.

Aquesta creativitat brolla en recórrer barris com el Carmen, Russafa i el Cabanyal. A les seues façanes i espais culturals el disseny forja el caràcter d'una ciutat, i els seus sectors artesanals com ara la ceràmica i la seda es van fer un nom en el món gràcies al disseny.

València no s'entén sense la seua gastronomia, sense els sabors lligats a la mar i a la terra, que es conjuguen amb el disseny en restaurants i cafés on l'interiorisme conviu amb l'excel·lència culinària en igualtat de condicions.

El disseny és part de València. I ací es pot viure, sentir i gaudir.


MAPA DEL DISSENY VALÈNCIA 

Descobreix els punts calents del disseny a València 

VOLS SABER MÉS DE DISSENY VALENCIÀ?

Souvenir Valencia Botijo La Siesta
+INFO 22 souvenirs de disseny per sentir València
CInema Jove
+INFO Cinema Jove Capital Mundial del Disseny 2022
Mosaico Nolla Valencia
+ INFO Mosaico Nolla València