Setmana Santa Marinera

Categories: festes i tradicions.

Primavera

ÀREA TURÍSTICA: Platges i poblats marítims


Si t’interessen les tradicions pròpies d’aquestes dates, no et perdes a València la Setmana Santa Marinera del 31 de març al 9 d’abril. Es tracta d’una de les celebracions que més ha d’oferir a un pas de la platja. Els antics poblats mariners, el Grau, el Cabanyal i Canyamelar celebren la passió, la mort i la resurrecció de Crist. 

Considerada Festa d’Interés Turístic Nacional, és la segona per importància i arrelament de la ciutat. El seu origen es remunta al segle XV en els costums dels antics pescadors i és una de les Setmanes Santes espanyoles més originals i autèntiques. 

Una celebració que beu de les tradicions particulars d’aquest barri mariner i que té els seus moments més rellevants en les processons de Dijous Sant, amb la visita als sants monuments; de Divendres Sant, amb la processó general del Sant Enterrament; i de Diumenge de Pasqua, amb la desfilada de Resurrecció. 

Els tres barris on se celebra han viscut lligats estretament a la mar i els seus esdevenirs. Un dels actes més emocionants, el Divendres Sant, el dia gran dels actes litúrgics i les processons, les Germanors del Santíssim Crist del Salvador i la del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empara arriben fins al passeig marítim i inicien un emotiu pelegrinatge sobre l’arena fins arribar a la riba. Moltes són les característiques que la converteixen en única, però especialment sorprén a les persones que s’acosten a visitar-la com les figures abandonen els museus o parròquies i són vetlades i guardades en domicilis particulars que obrin les seues portes als visitants. 

Detalls

  • Dates de l'esdeveniment
  • Des de:

    31-03-2023

  • A:

    09-04-2023

  • Informació dels horaris

    81, 32 i 99

COM ARRIBAR

El Cabanyal-El Canyamelar, València, Spain

Obtenir ruta