Descobrint la vida secreta de les microalgues

Categories: exposició.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Un viaje didáctico a través del mundo de las microalgas y su impacto en nuestro planeta

Submergeix-te en el fascinant món de les microalgues des del Centre del Carme Cultura *Contemporània (CCCC). L'exposició "La vida secreta de les microalgues" oferix un recorregut didàctic per a descobrir l'adaptació d'estos microorganismes i la seua contribució fonamental a la creació de la vida aeròbica en la Terra tal com la coneixem hui. En el context actual d'emergència climàtica, es ressalta el seu paper central en la reducció dels gasos d'efecte d'hivernacle i la seua capacitat per a fixar CO₂ mitjançant el procés de fotosíntesi.

L'itinerari de l'exposició permet comprendre millor la contribució i els beneficis que el cultiu de microalgues pot aportar al món actual en sectors tan variats com la salut (indústria farmacèutica), nutrició, agricultura orgànica, energia neta, conquesta de l'espai i tecnologia verda.

L'exposició, concebuda per Un Jardin Sud Els Toits, s'articula entorn d'una instal·lació central amb un bioreactor que produïx en temps real el cicle complet de les microalgues des del seu gènesi fins a la seua maduresa, juntament amb un tanc d'aigua que batega al ritme d'un cor recordant-nos que la vida va començar amb els cianobacteris.

Una boira ondulant amb l'aroma única dels manglars i el so d'aigua fluïx en l'espai, creant una experiència completament immersiva. Per a visualitzar la vida molecular dels cianobacteris, la seua evolució i la utilitat de les microalgues, es projecta un gran vídeo didàctic en les parets de la instal·lació. A més, un indicador en temps real mostra el nivell exacte de CO2 fixat per les microalgues.

En paral·lel, es crea un bioreactor NFT per a oferir la descarbonització en temps real de la cadena de blocs mitjançant la fixació de carboni en el món real.

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  02-04-2024

 • A:

  03-11-2024

 • Lloc

  Museo, 2

 • Preu

  Gratis

COM ARRIBAR

Centre del Carme, Calle Museo, Valencia, España

Obtenir ruta

Més esdeveniments de la Capital Verda Europea

Gastronomia

Barca Albufera
Des de fins el
Passeig amb barca i paella en l’Albufera: experiència 100% valenciana

naturalesa

Bicicleta en un embarcadero de la Albufera
Des de fins el
Ruta amb bici i passeig amb barca per l’Albufera

exposició

Exposición Microalgas Valencia
Des de fins el
Descobrint la vida secreta de les microalgues

naturalesa

Playa el Saler Abufera
Des de fins el
Visita guiada ambiental al Parc Natural de L'Albufera

exposició

The Melting Age – La Edad del Deshielo»
Des de fins el
Exposició fotogràfica d'Alfons Rodríguez en Bioparc

Com arribar

 • Metro: L1, L2.
 • Autobús: 28, 95, C1.

Informació d'interés

15 Mon
33º 21º