Com moure's per València en família

Si d'alguna cosa pot presumir València és de ser una ciutat en la qual és fàcil i ràpid moure’s, que sempre és una cosa interessant, però que si viatges en família és imprescindible per a aprofitar el temps i passar-ho ben junts. 

Qualsevol persona que haja viatjat amb xiquets sap que és MOLT important dosar energies, que si es cansen o avorreixen ja no hi ha qui veja res i València té molt a mostrar. 

Si us organitzeu bé combinant desplaçaments a peu i altres transports que us permeten reposar forces de manera divertida, la ciutat és vostra. 

I és que València té una xarxa de transport públic molt àmplia, 80 quilòmetres de carril bici i un eix verd que la travessa per a caminar de manera segura i que els xiquets puguen rondar a plaer. 

Ací van unes quantes opcions per a moure's per València en família. 

 

Com moure's per València amb xiquets

Comencem per dir que a València el transport urbà és gratis per als més xicotets en la majoria dels mitjans públics. 

En el cas del bus, poden viatjar fins a dos menors de 6 anys per cada bitllet o València Tourist Card. En el metro els xiquets de fins a 9 anys complits no paguen.  

Dit això, comencem amb les opcions que tens per a desplaçar-te per València en família. 

 


València Tourist Card

Comencem per la València Tourist Card perquè és una opció amb un preu molt interessant si teniu pensat anar als museus i monuments més destacats de la ciutat. I té un preu especial per als menors de 12 anys.  

La València Tourist Card inclou l'entrada gratuïta als museus i els monuments municipals i descomptes especials en els principals atractius turístics com la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'Oceanogràfic o el Bus Turístic. 

A més, amb la targeta podeu moure-us per València a plaer en transport públic sense estar pendents de comprar els bitllets, perquè amb ella podeu accedir al bus, el metro i tramvia gratis i té tarifes especials per als xiquets. 

I encara hi ha més. 

De regal t'emportes un plànol de València i tapa i beguda

Si saps quant temps seràs a la ciutat, tria la que millor s'adapte a tu; n'hi ha de 24, 48 o 72 hores que comencen a comptar des del seu primer ús i es pot recarregar en les oficines de turisme amb un descompte del 10%. 

Pareja con la Valencia Tourist Card

 

VALENCIA TOURIST CARD

 


València en autobús turístic

L'autobús turístic és una excel·lent idea, especialment si teniu poc temps perquè en un parell d'hores recorre els llocs més emblemàtics de València. Teniu per a triar dos opcions igual de bones. 

D'una banda està el Bus Turístic Roig, un modern autobús de dos pisos i també el Bus Turístic Verd, amb dos plantes també. Pràcticament el mateix itinerari, però diferents horaris per a un tour pel millor de València. 

Tots dos fan un recorregut que us ensenya la ciutat còmodament i podeu pujar i baixar tantes vegades com vulgueu. És a dir, és una bona opció per a moure-us per València i visitar els seus imprescindibles. 

Si us decidiu per un d'aquests busos, hi ha dos detalls a tenir en compte a l'hora d'adquirir els bitllets: poden tenir una validesa de 24 o de 48 hores i amb la València Tourist Card se us aplica un descompte.  

Valencia Bus Turistic

 

VALèNCIA autoBúS TURíSTIC

 


Tuk

Una manera no tan convencional de moure's per València amb xiquets és el Tuk. 

Sí, sí, aquesta espècie de moto amb tres rodes en què cabeu diverses persones.  

Però tranquil, que no has de conduir-lo tu; només divertir-te admirant les vistes al llarg del recorregut pels principals atractius de la ciutat. 

I si us abelleix parar a fer fotos o tornar a passar per algun dels punts que ja heu vist, cap problema: els conductors estan per a això, per a resoldre-us dubtes i contar-vos les històries que hi ha darrere de cadascun dels llocs que visiteu. 

Moure's per València amb xiquets en Tuk és un plus de rialles assegurat. 

turistas en vehículo tuk tuk

 


Bicicleta

Si hi ha un mitjà de transport amb què moure's en família per València, aquest és la bicicleta. 

Com comentàvem a l'inici, té un carril bici molt extens i a més és una ciutat totalment plana. I per si no fos prou, fa bon temps 300 dies a l'any.  

Llogar una bici a València és extremadament fàcil i pots anar pel teu compte o fer-ho en un tour guiat pels must de la ciutat, des del barri antic a la Ciutat de les Arts i les Ciències.  

Està tot tan accessible que fins i tot et pots moure del centre a qualsevol de les seues platges urbanes d'una forma ràpida, saludable i entretinguda. 

Si us decanteu per anar en un tour guiat sobre rodes, tingueu en compte que els vostres fills han de tenir almenys 8 anys i estar acostumats a muntar amb bici. 

En bici por Valencia

 

amb BICI

 


València a peu amb xiquets

Acabem aquest llistat de maneres de moure's per València amb xiquets amb la més òbvia, però no per això menys interessant. 

Per si no coneixes bé la ciutat del Túria, et comptarem alguns detalls que la fan especialment apetible per a caminar amb els més xicotets. 

En el llit del riu Túria (desviat després de la riuada de 1957 per a evitar inundacions) València té un enorme parc natural urbà que recorre la ciutat de banda a banda, fet que el converteix en la manera més segura d'anar d'un punt a un altre. 

La manera més segura i també la més bonica i tranquil·la. 

Bonica perquè els seus 18 ponts són de diferents èpoques històriques i estils arquitectònics i de l'un a l'altre teniu jardins, zones de joc, camps de futbol, barets i algunes de les principals atraccions de València com la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

I és la forma més tranquil·la perquè no hi ha trànsit i no haureu d'anar amb mil ulls. 

A més, al llarg del recorregut hi ha molts accessos a la “superfície” per a anar als punts de la ciutat que us abellisquen més. 

Paseo en la playa

 

Ja tens clar quina és la teua manera favorita de moure't per València amb la família?

Si encara dubtes, potser t'aclareixes les idees coneixent tots els plans que hi ha a València amb xiquets. 

Ens veiem per ací?

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Valencia Tourist Card
València Tourist Card
torres de quart con bus turistic rojo
Valencia Bus Turistic
beluga oceanografic valencia CAC niña
Què fer a València amb xiquets