València revalida el seu títol com a ciutat més saludable del món

| 26.01.2022 | 11:44

La prestigiosa consultora de productes financers, Money.co.uk, ha tornat a posar de manifest la magnífica qualitat de vida de la capital del Túria

València ha tornat a ser nomenada la ciutat més saludable del món segons Money.co.uk, una prestigiosa consultora de productes financers. Per segon any consecutiu els resultats d’aquest estudi han tornat a coronar a la capital del Túria per ser la que millor cuida de la salut dels seus i dels visitants.  

Aquest estudi ha tingut en compte factors fonamentals que contribueixen a un estil de vida saludable com: nivells d’obesitat, esperança de vida, nivells de contaminació, atenció sanitària, seguretat, índex de criminalitat i hores de llum solar. A més, enguany han afegit altres característiques com: nombre de sanitaris per cada 100.000 habitants, despesa sanitària, percentatge de la població amb accés a ajudes sanitàries i la prevalença de trastorns mentals i per consum de substàncies.  

 

La llum de València 

No és solament una expressió popular la que nomena el sol i el clima valencià. La ciutat compta amb 2.696 hores de llum solar a l’any i una temperatura mitjana de 19 graus. Aquestes característiques fan que la ciutat siga una destinació atemporal de la qual gaudir en qualsevol estació. Els parcs, les platges, així com les terrasses acompanyades pels factors ja esmentats, formen part de la gran qualitat de vida que hi ha a València. 

 

Una gastronomia sostenible basada en aliments de temporada 

Poques ciutats en el món compten amb rebostos naturals dels quals es proveeixen els ciutadans, els mercats i els restaurants. D’una banda, la terra, València està envoltada per quilòmetres quadrats d’horta on es cultiven aliments autòctons com l’arròs de l’Albufera, la tomaca del Perelló, taronges, caquis o garrofó. I el mar, el Mediterrani porta gran varietat de peix cada dia fins a la llotja de la ciutat. A més, València ha sigut seu de la Gala de presentació de la Guia Michelin España & Portugal 2022. Aquesta trobada ha suposat un reconeixement de la cuina valenciana i l’excel·lència del seu producte. 

 

Índexs baixos de contaminació  

Gràcies a la mar, la brisa de la qual purifica l’aire de la ciutat mantenint els nivells de contaminació molt per davall d’altres ciutats. A tot això cal afegir els 5 milions de metres quadrats de zones verdes de la ciutat. El Parc de Capçalera, el Parc Central, els Jardins del Real o el Jardí del Túria són només alguns dels principals llocs on els ciutadans i els visitants poden gaudir d’arbres, flors i ocells. A més, projectes que descendeixen de la titularitat de València com a European Smart City 2022, com el segell de mesurament de la petjada de carboni o la petjada hídrica permeten poder gaudir d’un turisme més sostenible i saludable. 

 

Una excel·lent atenció sanitària 

La ciutat concentra un gran nombre d’especialistes de primer nivell que treballen en centres dotats amb l’instrumental i la tecnologia més avançada del sector. Cal destacar que la ciutat espera importants hospitals com l’IVO, considerat durant dos anys un dels 50 millors centres oncològics del món. 

 

Una llarga esperança de vida 

L’estudi assenyala que a València l’edat mitjana d’esperança de vida arriba als 83,5 anys. L’estil de vida tranquil, acompanyat d’una dieta mediterrània i els baixos índexs de contaminació, fan que la qualitat de vida siga idònia per a mantenir una bona salut.  

A més, en aquest estudi cal afegir altres factors importants pels quals València repeteix com a ciutat més saludable del món. És considerada com una de les més segures i té una baixa taxa de criminalitat. 

Definitivament, 2022 és l’any de València. Dotze mesos per a viure grans fites i grans títols com el de ciutat més saludable del món.