Skip to main content

València, una de les ciutats més innovadores d’Europa

| 21.06.2021 | 11:46

Descobreix l’encant del “Silicon Valley del Mediterrani”

Viure a València és una experiència única molt valorada per turistes i emprenedors d’altres països.  Al voltant de 360 dies de sol, una gastronomia molt mediterrània, zones verdes interminables al costat de l’antic llit del riu Túria, edificis futuristes glamurosos i llargues platges d’arena se sumen a múltiples oportunitats de formació, emprenedoria i inversió.   

Hi ha mil motius per a quedar-se a viure en aquesta ciutat cosmopolita que s’ha embarcat en una carrera a tots els nivells per a convertir-se en referència del sector tecnològic. De fet, molts la coneixen ja com el “Silicon Valley del Mediterrani.   

 

L’ecosistema emprenedor que més creix a Espanya 

València es la ciutat amb major número de startups per càpita del nostre país, per davant de Barcelona i Madrid. Aquest ecosistema emprenedor i innovador és un dels més dinàmics i florents d’Europa, especialment en el camp de les noves tecnologies i processos i mètodes com el big data, el machine learning, la intel·ligència artificial o l’e-commerce.  

I és que la ciutat atrau a emprenedors de tot el món, catalitza talent estranger i fomenta la col·laboració i la creació d’empreses. És el lloc ideal per a presentar una idea de startup a les millores acceleradores. Dins d’aquest univers, quatre entitats valencianes estan entre les deu primeres del rànquing espanyol:  DemiumStartups, Plug and Play, Lanzadera i Climate-KicAccelerator

A més, recentment s’han instal·lat a la ciutat acceleradores amb seu en Silicon Valley com Founder Institute València, que ha vist un gran potencial en la creació d’empreses i Keiretsu Forum Spain, la major xarxa d’inversors privats Business Angel que acaba d’establir-se a València.  

A més d’atraure a empreses, turistes, emprenedors i investigadors de diferents parts del món, a València se concentra el 9% dels inversors que hi ha a Espanya, una dada molt atractiva per a qualsevol emprenedor que busque llançar un projecte. Així, la ciutat atrau innovació, emprenedoria i inversió estrangera. 

 

Un pol d’innovació en la dàrsena del port 

Dins de la ciutat, La Marina de València s’ha convertit en l’entorn perfecte per a emprenedors i inversors estrangers. És la façana marítima de la ciutat, amb vista a les dàrsena del port on es va celebrar la 32 America’s Cup, on ja s’han implantat Marina d’empresesInnsomnia i el seu Fintech de Bankia i Caixa Bank o Biohub VLC.  

Un centre d’empreses capdavanteres tecnològicament i un dels cors tecnològics i innovadors de la ciutat, al costat de les universitats, els centres d’investigació, les acceleradores i incubadores que rellancen València com a plataforma turística i d’innovació amb gran tracció entre emprenedors.    

Lanzadera és el vaixell almirall d’aquest formiguer i sobre ella pivoten altres puntes de llança com són EDEM i Business Angels. Així mateix, UpBizor dóna suport a les prop de 300 startups instal·lades en aquest pol de la innovació. També s’han sumat a La Marina de València empreses tan capdavanteres com  Amadeus,  Facebook, Telefónica, Wayra, Hubspot, Garrigues, GeeksHubs, BIGBAN o IBM, que ofereixen grans oportunitats laborals i d’emprenedoria. 

En aquest entorn d’innovació també es troba Innsomnia, un espai dedicat al talent i la tecnologia.  En les seues instal·lacions es poden realitzar presentacions empresarials amb vistes privilegiades a la mar.  Posseeix diferents sales per a albergar esdeveniments i una terrassa en la part superior. 

El clima, les infraestructures, la qualitat de vida, el talent i, sobretot, un teixit empresarial amb gran capacitat d’adaptació i dinàmic fan de València el lloc ideal per a emprendre i invertir en l’ecosistema. És la millor opció per a llançar nous projectes. És la millor opció per a llançar nous projectes.  

Subscriu-te al nostre Blog!

No et perdes els millors plans per a gaudir a València!

Subscriu-te