Ricard Camarena entra en la llista dels 100 millors restaurants del món

| 08.06.2023 | 18:23

El cuiner valencià s’obri pas en l’olimp gastronòmic en aconseguir el lloc 96 de la llista de The World’s 50 Best Restaurants

La llista dels 50 millors restaurants del món es revelarà el pròxim 20 de juny a València. La ciutat acollirà la gala de The World’s 50 Best Restaurants 2023 en l’espectacular Palau de les Arts, convertint-se així en el centre de totes les mirades de l’univers de la gastronomia. Però aquesta popular llista sempre serveix abans un saborós aperitiu, anunciant els restaurants seleccionats del 51 al 100. En aquest exclusiu grup, que s’ha anunciat hui, ha irromput el cuiner valencià Ricard Camarena, col·locant-se en el lloc 96 del top 100 mundial.


Ricard Camarena Restaurant compta amb 2 estreles Michelin, 1 estrela verda de Sostenibilitat, 3 sols Repsol i ocupa el huité lloc mundial dels millors restaurants vegetals, segons la Smart Green Guide. A més, atresora diferents reconeixements nacionals i locals pel seu treball a favor de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental. A més d’aquest establiment, el valencià dirigeix juntament amb Mari Carmen Bañuls altres locals a la ciutat. Habitual, Canalla Bistro, BarX o Central Bar ofereixen unes cartes molt diverses, però totes elles amb la seua personalitat i afecte per la terra, els seus plats s’elaboren sempre amb producte local i de temporada.

 
Amb l’entrada de Camarena ja són dos els cuiners amb oferta gastronòmica a València els que formen part d’aquest exclusiu club mundial. Quique Dacosta ocupa en la llista actual el lloc 42 de la llista The World’s 50 Best Restaurants amb el seu restaurant de Dénia (Alacant). Amb tres estreles Michelin aquest cuiner és una referència a nivell internacional, destacant la creativitat i l’avantguarda en totes les seues propostes. A la ciutat de València, Dacosta compta amb el restaurants El Poblet, Llisa Negra, Vuelve Carolina i Mercat Bar.  


La pròxima gal·la The World’s 50 Best Restaurants 2023, que està molt a la vora, calfa motors amb una molt bona notícia per al sector gastronòmic valencià i manté així tota l’expectació fins que es revelen els primers 50 llocs de la llista el pròxim dia 20 de juny. Caldrà estar atents al que es cou a València.