La Ruta del Greal, un itinerari de cultura, paisatge i naturalesa

Més enllà del sentit espiritual que la ruta del Greal pugi suposar, el camí que va recórrer aquesta relíquia és a més un itinerari molt atractiu per a descobrir el patrimoni, el paisatge i la naturalesa del viatge que va realitzar la copa més venerada del món.

Encara que el camí podria iniciar-se des de Sant Joan de la Penya, a Osca, ens centrarem en 10 dels municipis valencians pels quals transcorre la ruta. Pot fer-se còmodament a peu en 17 etapes de 12 quilòmetres cadascuna, travessant dos parcs naturals, recorrent vestigis romans i medievals, participant en festes plenes de tradició i gaudint d'una gastronomia autòctona de quilòmetre zero.

I així, la Ruta del Greal en la Comunitat Valenciana passa per Barracas, Jérica, Segorbe, Torres-Torres, Gilet, Sagunt, El Puig, Massamagrell, Alboraia i València. El principi i fi de la ruta estan senyalitzats per dues escultures de l'artista Antonio Peris Carbonell realitzades en acer tallen.

El recorregut permet viure la “Entrada de Bous i Cavalls” de Segorbe, una festa que es remunta al segle XIV, i que està declarada d'Interès Turístic Internacional. També gaudir l'experiència de dormir en el monestir del Sant Esperit de Gilet, fundat en 1403, en ple cor de la Serra Calderona. Pots sentir la grandesa de la civilització romana en el Teatre de Sagunt, construït l'any 50 d. C., i en el seu imponent castell fortalesa, declarat Monument Nacional en 1931. O viatjar fins a l'època medieval visitant el Monestir de Santa María del Puig o la Cartoixa Llaura Christi.

No deixes de visitar l'església de Massamagrell, coneguda com la “Catedral de l'Horta Nord”, i el Convent dels Caputxins, del segle XV, que alberga una biblioteca amb nombrosos incunables. 

Activa el teu cos i la teua ment passejant per les senderes dels dos parcs naturals que trobaràs en la Ruta: la Serra Calderona i la Serra de Espadán. Reposa forces amb la variada gastronomia d'aquestes dues serres i passa't per la Cooperativa de Viver per a provar o portar-te a casa un dels millors olis d'oliva verge extra d'Espanya.

Hi ha infinitat de monuments, visites guiades i paratges en aquesta ruta. Descobreix-los tots ací.

Image removed.

 

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Catedral de Valencia
Les petjades del Sant Greal a València
El santo grial
El grial. Com és?
Adulto
icono adulto o entrada general
A partir de 13 años
Preu
16,00 €

Experticket ticket date

Order