Port de València: oci, cultura i esport en un balcó al mar

Podríem dir que el Port de València té dues cares. La funcional, on entren i ixen els vaixells de mercaderies i els creuers.  

I la que es coneix com a Marina de València i s'ha convertit en un dels llocs favorits de locals i visitants per la seua versatilitat: pots menjar de luxe o fer pàdel surf.  

Per això el port de València s'ha convertit en un imprescindible de la ciutat. Però és que a més està integrat en el nucli urbà i pots arribar allí en transport públic o pel teu compte d'una forma molt senzilla. Te’n vens?  

  • T'expliquem com arribar al Port de València  

  • Descobreix què veure prop del port  

  • Informa't sobre les activitats nàutiques més divertides de la Marina  

  • Anota on eixir per la Marina: restaurants, bars i discoteques 

 


Com arribar al Port de València 

Si vas en el teu vehicle, al final de l'Avinguda del Port, a mà esquerra de l'Edifici del Rellotge ―el reconeixeràs de seguida―, segueixes les indicacions i no tens pèrdua.  

Si necessites pàrquing al Port de València, hi ha tres ben senyalitzats; un a l'interior de l'edifici Veles e Vents, un altre a la zona de Marina Nord ―davant del Restaurant Panorama― i un altre als Coberts 4 i 5.  

Però si no vols complicar-te la vida, el millor és que et mogues en transport públic, que el port està molt ben comunicat.  

Pots prendre les línies de metro L5, L6, L7 i L8. O bé els busos 4, 19, 92 i 93. També pots (i hauries de fer-ho) anar amb bicicleta, que València és molt plana, té 9 km de carril bici i la ruta des del centre és molt senzilla.  

I si vols caminar, tan sols està a uns 5 quilòmetres del centre: una hora a un pas normal per carrers plans.  

En qualsevol cas, ací va l’adreça del Port de València, perquè no es perda ningú:  

  • Carrer del Moll de la Duana, s/n 46024 València.  

Ara que ja tens clars els accessos, anem amb els plans. 

Marina de València

 


Què veure prop del Port de València 

La Marina de València està situada a l'antic port comercial de la ciutat i això fa que tinga una mescla d'història i innovació ben atractiva.  

D'una banda, pots gaudir del neoclàssic Edifici del Rellotge o de les Reals Drassanes del Grau, del gòtic civil. I d’altra, d'edificis d'avantguarda com el Veles e Vents, una imponent construcció d'acer i cristall dels arquitectes David Chipperfield i Fermín Vázquez. Aquest edifici s'ha convertit en el cor d'una zona en la qual conflueixen cultura, formació i emprenedoria. Sona especial perquè ho és.  

El Veles e Vents és un espai multifunció en el qual sales amb una programació cultural variada conviuen amb propostes gastronòmiques com La Marítima, la barra de cerveses de Malabar i el restaurant La Sucursal. I al voltant del Veles e Vents està ple d'hotels i altres restaurants i bars de tot tipus. 

Marina de Valencia

 

També molt a prop estan situades empreses d'activitats nàutiques i clubs esportius.  

Al mateix temps, prop del Port de València ha nascut un ecosistema que es reparteix entre empreses de formació i projectes innovadors cada dia més consolidats a nivell internacional: és la Marina d'Empreses ―formada per Lanzadera i Angels―. A ella s'unirà en breu un hub tecnològic i un centre de biotecnologia.  

Ara que ja saps tot el que es pot veure prop del Port de València, passem a l'acció. 

 


Activitats nàutiques a la Marina 

Les activitats nàutiques a la Marina de València s'han convertit en un imprescindible d'una ciutat que viu cara al mar. Un dels favorits és el baptisme de pàdel surf. I no és d'estranyar, perquè és un esport per a tots els públics, també per a persones amb discapacitats. De fet, hi ha empreses al Port de València especialitzades en aquest col·lectiu.  

Si vols anar més enllà i provar una cosa un poc més reptadora, pots donar una classe de windsurf. I per a fer en grup, les activitats nàutiques reines de la diversió i els riures són el banana boat i l'excursió en motos d'aigua de Fun & Quads.  

Marina de Valencia

Aquestes són només algunes de les activitats nàutiques a la Marina de València, però hi ha moltes més. Busca la teua i gaudeix del Mediterrani en primera persona.  

I després de l'esport, tocarà eixir prop del Port de València, no et sembla?  


 

On eixir prop del Port de València 

D'uns anys a aquesta part els llocs on eixir prop del Port de València s'han multiplicat i hi ha moltes opcions.

Restaurants al Port de València

Restaurants al Port de València i els seus voltants com el Cabanyal i el Passeig Marítim n'hi ha de tot tipus.  

Començant pels del Veles e Vents com La Sucursal, que té dos Sols Repsol, unes vistes fantàstiques i és tota una experiència. Molt a prop també pots provar El Camarote and The Roof lounge-bar, el divertit Destino Puerto o Vlue Arribar, per dir alguns.  

Al Cabanyal són molt recomanables La Sastrería i la seua carta homenatge a la mar o el Celler Casa Montaña, tot un referent de productes i vins de primera a la ciutat.  

La Sucursal

 

 

Bars al Port de València 

Apunta llocs d'aquest als que cal anar a prendre una copa, a ballar i a gaudir del gran ambient que es genera a la vora del mar. I atenció, perquè molts d'ells també donen de menjar divinament.  

Per exemple, la Terrassa Malabar en el Veles e Vents, Dos Lunas Beach o Gabbeach Hotel Cocktail Bar, que també és hotel. 

Marina de Valencia

 

Discoteques al Port de València 

Si el que vols és viure la nit a les discoteques del Port de València, també hi ha llocs dels quals poc es pot dir i que faça justícia, és millor que ho experimentes tu.  

Molt prop de l'edifici Veles e Vents està High Cube: una terrassa sobre el mar on sempre hi ha bona música, el mateix que a la discoteca Akuarela Playa, a l'emblemàtic Passeig de la Malva-rosa.  

Veles e Vents

 

Tot això i molt més és el que pots fer al Port de València, que no t’ho conten. 

NO ET POTS PERDRE

Marina de Valencia
Marina de València
Tinglados del Puerto
Coberts del Port