Oceanogràfic de Valencia

Ciutat de les Arts i de les Ciències, Carrer Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 Valencia

ÀREA TURÍSTICA: Ciutat de les Arts i Alameda

Es tracta de l’aquari més gran d’Europa, amb capacitat per a albergar 45.000 éssers vius de 500 espècies diferents. En ell, es representen els principals ecosistemes marins del planeta.

La seua arquitectura avantguardista, la distribució dels diferents aquaris i la seua vocació científica, lúdica i educativa aconseguixen apropar el món marí a tota la població i sensibilitzar-la sobre la protecció de la seua fauna i flora i servix, a més, com a plataforma per a la investigació científica.

L’Oceanogràfic es compon de diferents edificis, els quals alberguen representacions dels ecosistemes més importants de cadascun dels mars i oceans del planeta:

Mediterrani:
Mostra una part de la riquesa biològica del mar Mediterrani mitjançant l’exposició de nou aquaris amb diferents formats, en funció de l’hàbitat representat, i amb prop de 7.400 exemplars de peixos i invertebrats.

Zones humides:
Una espectacular esfera de 26 metres d’alçada simula dos dels ambients de zones humides més singulars del planeta: el manglar americà i la marjal mediterrània.

Temperats i Tropicals:
Convida a realitzar un viatge des de les regions temperades del Pacífic i l’Atlàntic fins a les càlides aigües de l’Índic i el Carib, a través d’aquaris connectats mitjançant un fantàstic túnel submarí de 70 metres de longitud, el més llarg d’Europa.

Oceans:
Amb un volum de 7 milions de metres cúbics, és l’aquari de majors dimensions de l’Oceanogràfic i un dels més grans del món. Representa un viatge per l’oceà Atlàntic des de les Illes Canàries fins les Bermudes, a través d’un túnel on es poden contemplar espècies com ara el tauró toro, i el tauró gris i el peix lluna, entre d’altres.

Antàrtic:
Una colònia de pingüins és la protagonista d’esta recreació d’un penya-segat rocós amb àrees de posta i cria, en la zona submergida de la qual se’ls observa bussejar.

Àrtic:
Una gran cúpula com un iglú acull la zona de l’Àrtic. En ella, penya-segats rocosos i blocs de gel representen l’hàbitat de morses i bellugues, un dels mamífers marins més singulars del planeta.

Illes:
Situada a l’aire lliure, esta instal·lació pren com a referència les illes situades al llarg de la costa sud-americana, caracteritzades per la presència de grans colònies de lleons marins de la Patagònia.

Mar Roig-Auditori Submarí:
Gran sala rematada amb una coberta en forma de “closca de pelegrí”. A l’interior es troba l’auditori, amb capacitat per a 466 persones, el teló de fons del qual és un espectacular aquari que representa el mar Roig.

Restaurant Submarí:
Ubicat al centre del complex, és l’edifici més emblemàtic de l’Oceanogràfic, degut a la peculiaritat de la seua coberta. Dissenyada per Félix Candela, evoca una figura similar a un nenúfar. Disposa d’un gran aquari a la planta inferior. 

Dofinari:
Es tracta d’un dels dofinaris més grans del món, amb 26 milions de metres cúbics d’aigua i una profunditat de 10,5 metres.

Amb un total de cinc piscines, esta instal·lació pot albergar una trentena de dofins i és la més important a nivell europeu.

Davant d’elles, s’alça una graderia de públic amb capacitat per a 1.500 espectadors.

A més, a l’Oceanogràfic trobem l’Edifici d’Educació i Investigació, la zona de rehabilitacióde fauna marina, l’Edifici d’Accés, i també punts de restauració i botigues.

Detalls

 • Horaris
 • Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Diumenge: 10:00 to 18:00
 • Dissabte: 10:00 to 20:00
 • Informació dels horaris

  HORARI D'ESTIU

  Del 18 de juny al 7 d'agost
  De dilluns a diumenge: 10 a 20 hores (tancament de taquilles a les 19.*00h)

  Del 8 d'agost al 28 d'agost
  De dilluns a diumenge: 10 a 22 hores (tancament de taquilles a les 21.*00h)

  Del 29 d'agost al 10 de setembre
  De dilluns a diumenge: 10 a 20 hores (tancament de taquilles a les 19.*00h)
   

  HORARI D'HIVERN

  De el 5 de setembre al 17 de juny

  De dilluns a diumenge: De 10 a 18 hores

  Dissabtes: De 10 a 20 hores

 • VTC descompte 10% dto València Tourist Card

COM ARRIBAR

Oceanogràfic, Carrer d'Eduardo Primo Yúfera, València, España

Obtenir ruta