La Nau

Universidad, 2; 46003 - Valencia

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Detalls

 • Informació dels horaris

  Per a visitar les exposicions dins del següent horari: Dimarts a Dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 13 h.

   

  El recinte roman obert de Dilluns a Divendres de 8 a 21 h i els Dissabtes de 9 a 13:30 h.

   

  Durant el mes d'agost només roman obert pels matins.

   

L'edifici de La Nau és la seu de la Universitat de València des de la seua fundació a finals del segle XV. El Consell general de la ciutat va acordar en 1498 l'agrupació de tots els estudis superiors de la ciutat en un Estudi General i va impulsar elevar-los a rang universitari.

Hiervoor verwierf hij een reeks huizen en kavels die in de buurt van de straat La Nau stonden en gaf Pere Compte opdracht deze et verbouwen. In 1499 schreven de Jury's of vertegenwoordigers van de stad d'eerste statuten van de nieuwe instelling, die haar deuren in 1500 opende. De pauselijke stier (Alexandre VI) en het koninklijke voorrecht (Ferran II de katholieke) gaven d'universiteit de rangorde aan d'ateliers Ze kwamen aan in 1501 en 1502.

L'edifici és un exemple d'arquitectura neoclàssica valenciana, especialment en les seues fatxades i claustre. La seua configuració arquitectònica actual és fruit d'una successió d'intervencions que han anat adaptant l'edifici a les seues diferents funcions i necessitats al llarg de més de cinc segles, des del primer disseny encarregat a Pere Compte fins a les més recents intervencions (1999 i 2012) que han actualitzat la seua funcionalitat i posat al dia les seues infraestructures.

El creixement i expansió de la Universitat de València a partir dels anys 60 en els campus de Blasco Ibáñez (estudis de ciències de la salut i humanitats) , Campus de Tarongers (estudis de ciències socials i economia) i campus de Burjassot-Paterna (estudis de ciències bàsiques i tècniques) va reduir les funcions acadèmiques de La Nau, que s'ha convertit en el referent de l'activitat cultural i institucional de la Universitat de València.

En l'actualitat, La Nau a més de constituir la seu institucional del Rectorat alberga, com a Centre Cultural, una part important de les activitats culturals de la Universitat de València (exposicions, teatre i música) i és un espai de trobada i debat (conferències i congressos) .

La Nau és també la seu de la Biblioteca Històrica i acull les dependències de diversos servicis universitaris, entre ells els vinculats a l'àrea de cultura i patrimoni.

COM ARRIBAR

Calle de la Universidad, 2, 46003, Valencia, España

Obtenir ruta