Festivitat del Corpus Christi

Categories: festes i tradicions.

Imprescindible

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Corpus Christi: una tradició arrelada i acolorida

Un any més, València es bolca amb la celebració del Corpus Christi: una de les tradicions més arrelades de la ciutat, en la qual es combinen qüestions paganes i religioses per a oferir a fidels, turistes i curiosos una proposta cultural única.
L’associació «Amics del Corpus València» ha preparat una programació especial perquè tot aquell que estiga interessat forme part d’aquesta festivitat.

Participa en el Trasllat de les Roques —uns monumentals i espectaculars carros antics, tradicionals del Corpus valencià, que són arrossegats des del Museu de les Roques a la Plaça de la Mare de Déu per cavalleries engalanades— i balla al compàs de la dansa de la Moma —que simbolitza la lluita entre la virtut i els set pecats capitals— i dels Gegants i Capgrossos.

Uneix-te a la Cavalcada del Convit —que representa la invitació que feien els jurats de València a les autoritats i al poble per a assistir a la Processó del Corpus—, refresca’t en la mítica poalà i gaudeix de la resta d’activitats programades per a celebrar la coneguda com festa grossa.

Vols saber més?


Ací tens la programació!
 

Dijous 8 de juny


20.00 h — Eucaristia i pregó del Corpus a l’Església del Patriarca.

 

Divendres, 9 de juny


20.00 h.Trasllat de les Roques”, des de les Alberedetes de Serrans a la Plaça de la Mare de Déu.

23.30 h. “Nit d’albaes”, amb parades al Palau Arquebisbal, la porta de la Casa de les Roques i les Roques exposades a la Plaça de la Mare de Déu.

 

Dissabte, 10 de juny


12.00 h. Als carrers de Cabillers i Avellanes, tradicional “Penja de poals” als balcons per a "atacar" als soldats del rei Herodes en la Cavalcada del Convit de l’endemà, un dels moments més divertits de la festivitat del Corpus.

18.00 h. A l’escenari de la Plaça de la Mare de Déu, “Representació dels misteris”. Enguany a càrrec dels alumnes del Col·legi Esclaves de Maria del Carrer Aiora que representaren els misteris, Misteri de Sant Cristòfol, Misteri del Rei Herodes i el Misteri d’Adam i Eva.

19.30 h. Concert dedicat al Corpus per l’AC Grup de Dolçainers I Tabaleters El Cudol dirigit per Antonio de la Asunción.

23.00 h. Concert extraordinari de la Banda Municipal de València a la Plaça de la Mare de Déu. La banda interpreta obres representatives de la festivitat, entre altres, el poema simfònic “Es chopà hasta la moma", de Salvador Giner, a partir d’una poesia en valencià de Luís Cebrián Mezquita, que descriu la Solemne Processó del Corpus al seu pas pels carrers de València el 9 de juny de 1746, on es va desencadenar una gran tempesta.

24:00 h. “Nit de Festa”, cercavila per l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluis, pel recorregut invers de la Processó, amenitzat per la banda de música i amb les parades necessàries per al lliurament dels premis d’Aparadors, Balcons i Façanes engalanades.

 

Diumenge, 11 de juny


10.30 h. Solemne Missa Pontifical a la Catedral. En finalitzar, a la Porta dels Ferros, repartiment de pans beneïts als fidels que ixen de la celebració eucarística, en record d’una antiquíssima tradició.

12.00 h. Cavalcada del Convit.

19.00 h. Solemne Processó, encarnant els personatges bíblics i tradicionals. Eixirà de la Catedral per la porta dels Apòstols, per a continuar per la plaça de la Mare de Déu, els carrers Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau, i la plaça de l’Almoina fins a la catedral.

 

Dimecres, 14 de juny


19.30 h. Danses del Corpus a Sant Miquel dels Reis.


No et perdes aquesta festa de gran simbolisme cultural, en la qual costums catòlics i festius s’uneixen per a oferir al públic una celebració única.

 

Toc manual de campanes - Patrimoni Unesco
Amb motiu de la festivitat del Corpus, l’associació de Campaners de la Catedral realitzarà diversos tocs manuals de campanes des del Micalet. El toc manual de campanes va ser reconegut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat al mes de novembre de 2022. Si vols veure’l en directe pots sol·licitar la teua plaça en aquest enllaç
Hi haurà tocs manuals el 10 de juny a les 12.00, 17.30 i les 20.00 i l’11 de juny a les 8.00, 9.00, 12.00, 17.30, 19.00 i de 20.00 a 21.30. 
L’espai del campanar és xicotet, així que únicament hi ha 25 places en cada toc. No esperes molt per a reservar la teua plaça per a viure aquesta experiència tan singular!

 

+ INFO

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  08-06-2023

 • A:

  11-06-2023


PROGRAMACIÓ

Divendres 4 juny

 • 9.00 h Trasllat de les Roques des de la Casa de les roques fins a les Alberedetes de Serrans.
 • 10.00 h Lliurament de rams a les primeres autoritats.
 • 20.00 h Trasllat de les roques a la plaça de la Mare de Déu, on quedaran exposades.
 • 23.30 h Nit d'albades i danses entre la Casa de les Roques i el Palau Arquebisbal, pels carrers de Serrans i Cavallers, i la plaça de la Mare de Déu.

Dissabte 5 juny

19:30 h A la plaça de la Mare de Déu, representació dels misteris del Corpus.
23:00 h A la plaça de la Mare de Déu, concert de la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert, amb el següent programa:

PART I

 • Don Gil de Alcalá (Acte I) Manuel Penella.
 • Blasco Ibáñez Mendo - Fuster - Garcia i Soler.

PART II

 • Lentrà de la murta (marxa valenciana) Salvador Giner.
 • El rossinyol de l'horta (intermedi, rapsòdia valenciana) Leopoldo Magenti*.
 • Es xopà hasta la Moma (poema simfònic) Salvador Giner.
 • Himne de la Comunitat Valenciana Maximilià Thous - Jose Serrano.

 (*) En commemoració del 125 aniversari del naixement del compositor.

A les 24:00 h Nit de Festa, cercavila amb banda de música pel recorregut invers de la processó i lliurament dels premis de balcons adornats.

Diumenge 6 juny

 • De 9 a 9.30 h Repic de campanes des de la torre del Micalet.
 • 10.30 h En la Catedral, Missa Pontifical.
 • 12.00 h Cavalcada del Convit amb invitació a la festa pel capellà de les roques, exhibició de les danses del Corpus i comparsa de la Degolla.  Recorregut: plaça de Manises, Cavallers, plaça de la Mare de Déu, Micalet, plaça de la Reina, Cabillers, Avellanes i plaça de lAlmoina.
 • De 12.00 a 12.30 h S'efectuaran els voltejos de campanes corresponents a la festivitat del Corpus des del Micalet.
 • 16.30 h Pas de les Roques. Recorregut de les Roques pels carrers:  Cavallers, Tossal, Mercat, Maria Cristina, Sant Vicent, Mar, Avellanes i pujada al Palau. Tornaran a la Casa de les Roques per Avellanes, Mar, Pau, General Tovar, Tetuan, Temple, Pintor López, Comte de Trènor i plaça dels Furs.
 • 17.15 h Eixida dels carros de murta.
 • 17.30 h Eixida dels gegants i de les danses dels nanos, la magrana i la Moma.
 • 19.00 h Solemne processó. Itinerari: eixida de la Catedral per la porta dels Apòstols, plaça de la Mare de Déu, Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina, Sant Vicent, plaça de la Reina, Mar, Avellanes, Palau, plaça de lAlmoina i entrada a la Catedral.
 • De 19.00 h a 21.00 h Volteig de campanes des del Micalet.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Casa de las Rocas (Museo del Corpus de València)
Casa de les Roques
Aula Grial
Aula Greal
Torres Serranos
Barri del Carme: Un còctel d’història i oci