IVAM- Institut Valencià d'Art Modern. Centre Julio González

 Guillem de Castro, 118; 46003 - Valencia 

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Museu de referència en l’art modern i contemporani al centre històric de València

L’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern) és la insígnia cultural de la Comunitat Valenciana i una de les institucions de referència de l’art modern i contemporani. 

Inaugurat l’any 1989, i dissenyat pels arquitectes valencians Carlos Salvadores i Emilio Jiménez, es va edificar immers en el barri antic de València i la seua construcció ha permés revitalitzar el barri del Carme. 

L’IVAM va ser el primer museu d’art modern a Espanya i és un dels pocs que ha prestat una especial atenció a les avantguardes històriques europees. La seua col·lecció es configura com una base privilegiada des de la qual revisar el projecte modern del segle XX, imprescindible per a comprendre el XXI. 

Ocupa una superfície de 18.200 m² i alberga huit galeries destinades a les col·leccions del museu i a exposicions temporals. Una d’elles, la Sala de la Muralla, que té accés independent, mostra els fonaments de l’antiga muralla medieval construïda en la segona meitat del segle XIV.

Què veure a l’IVAM

Les seues sales exhibeixen, de manera permanent, diferents estudis entorn de l’obra dels dos pilars de la seua col·lecció: Julio González (1876-1942) i Ignacio Pinazo (1849-1916). També es poden contemplar exposicions temporals d’artistes del context nacional i internacional i peces de la col·lecció del museu.

La col·lecció de l’IVAM abasta un arc cronològic ampli. Comprén des de les avantguardes històriques de 1914, fins a les formes del contemporani en l’actualitat, amb autors importants com James Rosenquist, Richard Hamilton, Robert Rauschenberg, Tony Cragg, Carmen Calvo, Fernando Arroyo, Antoni Tàpies, Julio González, Yves Klein, Zoran Music, Manolo Valdés, Equipo Crónica, Equipo Realidad, Jean Dubuffet, Gilian Wearing, Mona Hatoum, Annette Messager, Cindy Sherman, Jacques Lipchitz, Rodchenko, Alexander Calder, Per Kirkeby o James Turrell.

Amb una metodologia inclusiva i col·laborativa l’IVAM organitza, així mateix, activitats culturals i accions de mediació per a visitants de totes les edats, que busquen enriquir i millorar l’experiència del públic en el museu.

Tota la programació de l’IVAM es pot consultar amb antelació en www.ivam.es

 

ENTRADeS

Detalls

  • Horaris
  • Dies de tancament: Dilluns
  • Informació dels horaris
     

    De dimarts a diumenge de 10:00 a 19:00h

    Divendres de 10:00 a 20:00h

     
  • Preu

    Entrada general: 5€
    Entrada gratuïta: vesprades de dimecres de 16h a 19h i diumenges tot el dia

  • VTC descompte 50% dto. València Tourist Card
  • Informació d'interés

    Visites guiades previa concertació de cita


    50% descompte amb Valencia Tourist Card.

    Entrada gratuïta solo amb VTC 7 dies. 

  • Segle XX

EXPOSICIONS

exposició

Aniversario IVAM exposición Hacer Paisaje
Des de fins el
L’IVAM celebra el seu 35é aniversari amb l’exposició «Fer paisatge»

COM ARRIBAR

Carrer de Guillem de Castro, 118, 46003 València, España

Obtenir ruta