El Festival Ensems aposta pels estímuls auditius i l’escolta activa

Categories: música.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

El festival més veterà celebra la seua 45a edició

El Festival Ensems torna en la seua 45a edició amb una convocatòria musical dedicada a les músiques inusuals i l’experimentació sonora. Se celebrarà entre el 15 i el 24 de setembre en diferents recintes i auditoris de València, Castelló i Alacant.

Amb el lema #acaudorella, Ensems oferirà 25 activitats de diferent format, que inclouran actuacions musicals, trobades professionals i activitats pedagògiques, amb la intenció de prendre el pols a la creació sonora contemporània.

Programació

Amb més de 30 estrenes absolutes i obres que s’interpreten per primera vegada a València, Ensems continua apostant per oferir una programació de músiques de nova creació que combina la participació de destacades formacions internacionals amb artistes estatals i locals, sempre amb la intenció de difondre l’actualitat de la creació sonora contemporània.

La col·laboració amb el Palau de les Arts permetrà obrir una vegada més Ensems amb una òpera de cambra del projecte europeu ENOA (European Network Opera Academies): ‘Woman at point zero’, de LOD / Laila Soliman, Bushra El-Turk i Stacy Hardy, que obrirà la programació del festival el 15 de setembre al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts.

La programació de la 45a edició d’Ensems tindrà lloc als espais habituals de València: Palau de les Arts, IVAM, Conservatori Superior de Música i al Centre Cultural La Beneficència.

A més, el ja tradicional Ensems simfònic tornarà a comptar amb la participació de les principals formacions simfòniques del nostre territori.

D’aquesta manera, la programació inclourà els concerts de la Banda Simfònica Municipal de València i la Banda Municipal de Castelló de la Plana, així com de l’Orquestra de València, dirigida per José Luis Estellés, i l’Orquestra ADDA Simfònica, amb Charles-Olivieri Munroe com a director convidat.

Tota la programació de la 45a edició d’Ensems es pot consultar en la web Ensems. Tots els espectacles són gratuïts, prèvia descàrrega de la invitació, excepte l’òpera ‘Woman at point zero’ del divendres 15 de setembre i el concert de l’Orquestra de València amb Nacho de Paz del dissabte 23 de setembre, que es posaran pròximament a la venda en la web del festival.

Ja ho saps, obri la teua ment, els teus ulls i les teues orelles per a gaudir de propostes musicals diverses i diferents. Canvia el xip i deixa’t sorprendre per Ensems!

Entrades

Detalls

 • Dates de l'esdeveniment
 • Des de:

  15-09-2023

 • A:

  24-09-2023

 • Informació dels horaris

  Consultar programació.

 • Preu

  Gratuït excepte l’òpera ‘Woman at point zero’ i el concert de l’Orquestra de València.

24 Wed
33º 25º