Declaració web de conformitat per a les directrius d’accessibilitat Doble-A

Amb l’objectiu que la web visitvalencia.com siga el més accessible per als usuaris amb discapacitats, estem en continu treball per a ajustar-nos a les directrius d’accessibilitat Doble-A d’acord amb WCAG2.1. 

Per a garantir que el major nombre possible de persones puga utilitzar aquesta pàgina web, l’hem programada perquè els usuaris puguen realitzar les configuracions següents: 

•    Canviar colors, nivells de contrast i fonts. 
•    Ampliar fins a un 300 % les pàgines sense que el text es vesse de la pantalla. 
•    Navegar per la major part de la web usant només un teclat. 
•    Navegar per la major part del lloc web utilitzant un programari de reconeixement de veu. 
•    Escoltar la major part del lloc web amb un lector de pantalla. 

 

Declaració d’accessibilitat 

Les verificacions realitzades s’han fet conforme a la norma directrius d’accessibilitat Doble-A d’acord amb WCAG2.1. S’han analitzat pàgines significatives del lloc web seguint les directrius d’accessibilitat Doble-A d’acord amb WCAG2.1 i complint amb els punts de control de prioritat 1 i prioritat 2.  

S’han unificat els resultats obtinguts, indicant en el contingut no accessible d’aquest document els incompliments a la norma. 

 

Situació de compliment 

Aquest lloc web és parcialment conforme amb el RD 1112/2018 a causa de les excepcions i a la falta de conformitat dels aspectes que s’indiquen a continuació. 

Contingut no accessible: 

El contingut que es recull a continuació no és accessible pel següent: 

  • No existeix una alternativa als captcha utilitzats.  

Última revisió de la declaració: 13/11/2023 

 

Observacions i dades de contacte 

Pot realitzar comunicacions sobre requisits d’accessibilitat (article 10.2.a) del RD 1112/2018, com, per exemple: 

• Informar sobre qualsevol possible incompliment per part d’aquest lloc web. 

• Transmetre altres dificultats d’accés al contingut. 

• Formular qualsevol altra consulta o suggeriment de millora relativa a l’accessibilitat del lloc web. 

A través dels següents mitjans: 

• Enviar un correu electrònic a l’adreça accessibilidad@visitvalencia.com 

Les comunicacions seran rebudes i tractades per la persona responsable d’accessibilitat de la Fundació Visit València. 

 

Punts de control en què treballem: 

Teclat 

La web és accessible a través del teclat sense que existisca un temps límit per a realitzar les pulsacions. Les dreceres de teclat i els elements similars no entren en conflicte amb les funcionalitats del navegador i/o el lector de pantalla. 

Focus 

L’usuari pot moure el focus per tots els elements navegables de manera lògica i ordenada, utilitzant únicament el teclat. L’usuari pot accedir i eixir de qualsevol component utilitzant únicament el tabulador o les fletxes de direcció. 

Recepció del focus 

No es produeix cap canvi de context en rebre el focus per part de qualsevol component.  

Saltar blocs 

Permetem saltar blocs de contingut que es repeteixen en múltiples pàgines i la navegació per encapçalats. 

Variar grandària del text 

Permetem que l’usuari puga variar la grandària del text fins a un 200 % sense perdre contingut i funcionalitat. El text dels continguts és llegible i funcional quan s’amplia fins a un 200 % sense emprar tecnologia assistida. 

Contrast 

El text té una relació de contrast de 4’5:1. En els textos grans (de més de 18 punts o 14 punts en negreta) la relació de contrast és 3:1. 

Contrast en imatges de text 

Utilitzem una relació de contrast en imatges amb text d’almenys, 4’5:1. 

Anàlisi 

L’estructura de la pàgina s’adapta a la sintaxi XHTML. Les pàgines estan desenvolupades amb etiquetes completes d’obertura i tancament, niades correctament, sense atributs duplicats i amb identificadors únics. Els elements niats tenen un ordre correcte d’obertura/tancament, els valors dels atributs sempre van tancats entre cometes (simples o dobles), els noms d’elements i atributs estan escrits en minúscules i no utilitzem el nom de l’atribut com a valor. 

Components personalitzats 

Seguim les especificacions d’XHTML en els components desenvolupats o personalitzats determinant el seu nom i rol per a ser identificat pels usuaris. 

Adaptabilitat 

Els continguts estan creats de manera que es presenten de diverses maneres sense perdre la informació ni la seua estructura, assegurant que tota la informació està disponible de manera que puga ser percebuda per tots els usuaris i presentada als usuaris de diferents maneres (visual, audible… mantenint un ordre de navegació i lectura lògic. 

Per a això hem utilitzat el marcat semàntic per a distingir encapçalats (h1, ..., h6), llistes (ul, ol) i text (strong, code, blockquote, etc.). També hem utilitzat taules per a marcar dades tabulades, usant "td" per a cel·les de dades i "th" per a encapçalats. 

També hem associat etiquetes "label" amb els seus camps corresponents dels formularis i els hem agrupats mitjançant "fieldset". 

Característiques sensorials 

No utilitzem contingut només amb característiques sensorials com ara forma, grandària, ubicació, orientació o so, assegurant que tots els usuaris puguen accedir a les instruccions per a l’ús del contingut, fins i tot quan no poden percebre informació de la forma, la grandària, l’ús sobre la ubicació o l’orientació espacial. 

Ús del color 

No utilitzem el color com a únic mitjà per a transmetre informació.  

Límit de temps ajustable 

No oferim contingut amb límit de temps per a fer una tasca. 

Establim un títol per a totes les pàgines 

Totes les pàgines tenen un títol que descriu el seu tema o propòsit. 

Especifiquem l’idioma de la pàgina 

L’idioma de la pàgina està especificat dins del tag html. 

Exemple: <html lang="es"> 

Pausar, detenir, ocultar 

No oferim contingut animat amb moviment, parpelleig, desplaçament o que s’actualitze automàticament. 

Propòsit d’un vincle 

Redactem els textos dels enllaços de manera que tinguen sentit amb el vincle. 

Identificació d’errors 

Informem l’usuari a través de text i identificant l’ítem concret de qualsevol error detectat automàticament en la introducció de dades. 

Etiquetes o instruccions 

Proporcionem etiquetes per a l’entrada de dades per part de l’usuari. Els diferents camps d’un formulari contenen etiquetes descriptives per als elements als quals fan referència, utilitzant l’etiqueta "label" i el seu atribut "for". L’agrupació de camps i el seu etiquetatge la realitzem emprant les etiquetes "fieldset" i "legend" respectivament. 

Alternativa textual 

Oferim alternatives textuals adequades a tot el contingut no textual. Totes les imatges i els continguts no textuals posseeixen un text alternatiu adequat que descriu la informació que es pot observar en aquest. Les imatges utilitzen l’atribut "alt".  

CAPTCHA 

Estem treballant per a poder oferir dues opcions per a la seua comprensió dirigides a diferents sentits i que s’ajusten a diferents discapacitats. La imatge dels CAPTCHA posseeixen text alternatiu i estem treballant en què es dirigisca al seu objectiu.  

Centellejos 

No creem continguts amb centellejos. 

Subtítols 

Els vídeos es troben integrats en YouTube i aquells que posseeixen àudio es troben subtitulats en el seu idioma original. Oferim una descripció textual del vídeo. 

Control d’àudio 

No permetem que un àudio es reproduïsca automàticament en la web. Els àudios tenen mecanismes que permeten activar, pausar o detenir l’àudio i controlar el volum de manera independent al de la resta del sistema. 

Accés al contingut 

Oferim formes directes de localitzar el contingut mitjançant llista de continguts relacionats, taula de continguts, mapa web, cerca en el lloc i llistat de tots els continguts. 

Navegació i identificació consistent 

Mantenim l’ordre relatiu dels mecanismes de navegació repetits en múltiples pàgines. Els enllaços de navegació que es repeteixen en diverses pàgines no modifiquen el seu ordre en navegar pel lloc. 

Mantenim la identificació constant en els elements que posseeixen la mateixa funcionalitat a través d’un conjunt de pàgines. 

Suggeriments d’error 

Proporcionem suggeriments a l’usuari per a corregir errors detectats automàticament. Quan detecten errors en validar un formulari, proposem suggeriments que ajuden a corregir-los.