Benlluire Museum-Home

Blanqueria 23, 46003 València

TOURISTIC AREA: Historical center

Auditory

Indoor mobility:

The Museum has a main building with three floors, where the reception, the painter's house, several exhibition rooms and the toilets are. It has an enclosed garden at the end of which there is a two-floor pavilion that houses the audiovisual room and the painter's study. Both buildings are connected via stairs and a lift. Corridors more than 120 cm with isolated steps and a smooth, slip-resistant floor surface. Information panels at a height of 80-120 cm. Access to the garden via a ramp with 8.2% incline, 100 cm long and 125 cm wide. Inward-opening double doors. 100 cm clear width with both doors open. Past the door there is a 4 cm change in level. Access to the garden via two ramps with approx. 15% incline, 120 cm long and 127 cm wide. Irregular paving in the garden, with walkways approx. 1 m wide, occasionally narrowing to 60 cm. Access to the pavilion via a door with 90 cm clear width, with a handle at a height of 106-126 cm. The access to the audiovisual room has a step 9 cm high. The painter's study is accessed via two sections of stairs with six and eleven steps. Each has a 20 cm riser height and 29 cm tread depth. With handrail on the right at a height of 88 cm.

Toilets:

No visual aide to indicate free or occupied. Lighting with no timer.

Lift:

With no floor landing indicator and visual information inside or outside of cab, with an emergency visual alert.

Physical

Car park:

Two reserved public spaces, one on Calle Salvador Giner 10, 220 m away, and another on Calle de Blanquerias 9, 190 m away. Both with vertical and horizontal signage and accessible routes to the Museum.

Access:

Main entrance stone doorstep 6 cm high. Semi-glass entrance door with 90 cm clear width. Door opening inward with a handle at 120 cm.

Reception:

Located on a Ground Floor accessible with a ramp, 12% incline, 116 cm wide and 50 cm long. Counter height, 113 cm.

Indoor mobility:

The Museum has a main building with three floors, where the reception, the painter's house, several exhibition rooms and the toilets are. It has an enclosed garden at the end of which there is a two-floor pavilion that houses the audiovisual room and the painter's study. Both buildings are connected via stairs and a lift. Corridors more than 120 cm with isolated steps and a smooth, slip-resistant floor surface. Information panels at a height of 80-120 cm. Access to the garden via a ramp with 8.2% incline, 100 cm long and 125 cm wide. Inward-opening double doors. 100 cm clear width with both doors open. Past the door there is a 4 cm change in level. Access to the garden via two ramps with approx. 15% incline, 120 cm long and 127 cm wide. Irregular paving in the garden, with walkways approx. 1 m wide, occasionally narrowing to 60 cm. Access to the pavilion via a door with 90 cm clear width, with a handle at a height of 106-126 cm. The access to the audiovisual room has a step 9 cm high. The painter's study is accessed via two sections of stairs with six and eleven steps. Each has a 20 cm riser height and 29 cm tread depth. With handrail on the right at a height of 88 cm.

Toilets:

Adapted unisex toilet on the First Floor. Signage on door with standardised symbol. Slip-resistant floor surface. Sliding cubicle door opening with handle, with 86 cm clear width. No room inside the cubicle for a turning circle of 150 cm in diameter. Washbasin 86 cm high, no pedestal, with a clear space underneath 67 cm high and 59 cm deep. It cannot be reached from the toilet. Mixer tap. Upright mirror; height of lower edge, 110 cm from the floor. Approach to the toilet, 75 cm on the right side and 140 cm of space in front. Toilet seat height, 40 cm. Foldable grab bar on the left side at height of 71 cm and fixed grab bar on the right at a height of 75 cm. Distance between grab bars, 64 cm.

Lift:

The Museum has two lifts. The main lift connects the Ground and Third floors. Located on an accessible floor with an accessible route. With more than 79 cm clear width and 150x110 cm cubicle. Height of call buttons, 114 cm; height of cab buttons, 110 cm; and height of handrail, 100 cm. Another lift crossing the garden that connects the Ground Floor with the Painter's Study. Access via a door with 90 cm clear width, with a handle at a height of 106-126 cm. Lift with 80 cm clear width and a 120x100 cm cab. Height of call buttons, 90 cm; height of cab buttons, 88-97 cm; and height of handrail, 100 cm.

Display:

Corridors with more than 120 cm clear width. The display cases are at a height of 100 cm and allow the approach of wheelchair users. Information panels placed at a height of 80-120 cm. The halls have benches and ischiatic supports.

Visual

Access:

Main entrance stone doorstep 6 cm high. Partly glass door with high-contrast visual signage.

Reception:

Located on a Ground Floor accessible with a ramp, 12% incline, and 50 cm with slip-resistant strips. Counter height, 113 cm, with direct lighting.

Indoor mobility:

The Museum has a main building with three floors, where the reception, the painter's house, several exhibition rooms and the toilets are. It has an enclosed garden at the end of which there is a two-floor pavilion that houses the audiovisual room and the painter's study. Both buildings are connected via stairs and a lift. Corridors more than 120 cm with isolated steps and a smooth, slip-resistant floor surface. Information panels with contrasting text, average size print. Access to the painter's living quarters is lined by cordons. Access to the garden via a ramp with 8.2% incline, 100 cm long and 125 cm wide. Past the door there is a 4 cm change in level. Access to the garden via two ramps with approx. 15% incline, 120 cm long and 127 cm wide. Irregular paving in the garden, with walkways lined with hedges. Access to the pavilion via a glass door with low-contrast visual signage. The access to the audiovisual room has a step 9 cm high. The painter's study is accessed via two sections of stairs with six and eleven steps. Each has a 20 cm riser height and 29 cm tread depth, with visual bands, nosing and edge protection. With handrail on the right. Alternative route via a lift.

Toilets:

Toilets indicated with a standardised pictogram, in contrasting colour, tactile and placed at a height of 156 cm. Toilet door contrasts with the wall. The lighting is uniform. Slip-resistant floor surface. No unmarked barriers or projecting elements.

Lift:

The Museum has two lifts. The main lift connects the Ground and Third floors, and a second lift connects the Ground Floor with the Painter's Study in the secondary pavilion. Both with colour contrasted embossed buttons but not in Braille. Handrail height, 100 cm. Not equipped with audio signals to indicate floor landing and direction of movement. Floor surface in front of the lift door indicated with a tactile-visual strip. Equipped with an audio alarm and intercom. Access to a second lift via a completely glass door, with low-contrast signed and opening inwards, with a pull between 106-126 cm high.

Display:

Smooth, slip-resistant floor surface, with no bumps. Barrier free route. Non-uniform lighting with possible reflections in exhibition elements. There are information leaflets, panels and signs with small print and high-contrast colours.

Interest information