Rutes per l'Albufera de València

 

No saps per on començar a explorar l’Albufera?  Comença per la Devesa, una part de la restinga que separa el llac del parc amb el mar Mediterrani.  Pots triar entre sis rutes per a endinsar-te en la seua flora, els seus paisatges i la seua història. També tens diferents rutes per a explorar el parc en la seua totalitat de la manera que preferisques: a peu o en bicicleta. I, si descarregues alguna de les diferents audioguies (disponibles en castellà i en anglés) en el teu mòbil, podràs enriquir la teua visita amb informació valuosa i apreciar aquest meravellós entorn natural encara més. 

 
1- Ruta del Botànic 

La riquesa botànica de la Devesa és enorme, amb una densa vegetació de matoll i pineda. Contempla a través d’aquest recorregut la diversitat d’espècies com ara el bruc, el pi blanc, el llentiscle, el romer o el lligabosc.   

LONGITUD: 800 metres 

DURACIÓ: 45 minuts 

 

2- Ruta dels sentits 

Posa en marxa tots els teus sentits per a gaudir de la varietat cromàtica del paisatge, ensumar les plantes aromàtiques del recorregut, gaudir del contrast de la rugosa escorça del pi amb la fina arena, escoltar el cant dels ocells o degustar espàrrecs tendres i fins i tot la resina masticable del llentiscle.  

LONGITUD: 300 metres aprox. 

DURACIÓ: 20 minuts aprox. 

 

3- Ruta històrica. El Saler

Coneix a través d’aquesta ruta l’origen del nom de la població del Saler, com els seus habitants han aprofitat al llarg de la història els recursos naturals de la zona o la tradició d’anar a menjar la típica rebosteria de Pasqua al Muntanyar de la Mona.   

LONGITUD: 600 metres aprox. 

DURACIÓ: 30 minuts aprox. 

 

4- Ruta històrica. Gola de Pujol 

Aprén a través d’aquesta ruta a endevinar l’edat dels arbres a través dels anells dels seus troncs. Descobreix la utilitat de les comportes de l’Albufera, com es formen les goles o la importància de la pesca de l’anguila i el cultiu de l’arròs al Parc. 

LONGITUD: 730 metres aprox. 

DURACIÓ: 40 minuts aprox. 

 

5- Ruta lúdica per la platja 

El cordó dunar que veuràs en aquest recorregut no sempre ha estat ací. Des de finals dels anys 90 es treballa per a recuperar les dunes, la seua vegetació i la seua fauna. Gaudeix del passeig per la platja, respecta l’entorn i aprofita per a degustar la típica gastronomia local en els restaurants amb vistes directes a la mar.   

LONGITUD: 2.000 metres aprox. 

DURACIÓ: 45 minuts aprox. 

 

6- Ruta dels paisatges 

El recorregut més llarg de la Devesa acull un dels elements més característics de l’àrea: les emmallades. No són sinó depressions interdunars entre les pinedes que solen entollar-se en època de pluges, però que s’assequen a l’estiu per evaporació, canviant el paisatge enormement. La ruta ofereix també curiositats urbanístiques com la Casa del Forestal o la Venda de Bous, hui en desús. 

LONGITUD:  4.000 metres aprox. 

DURACIÓ: 1 hora 45 minuts aprox. 

 

Rutes amb bici

Des de València fins al Mirador de la Gola de Puchol

Desde la Ciutat de les Arts i les Ciències parte un cómodo carril bici hasta el Parque Natural de L'Albufera. Una forma sostenible de desplazarte hasta este ecosistema único y recorrer las rutas que prefieras a tu ritmo. Son 15 kilómetros que pueden recorrerse en 45 minutos aproximadamente. 

Ruta en bici  

Des de la Ciutat de les Arts i les Ciències parteix un còmode carril bici fins al Parc Natural de l’Albufera. Una forma sostenible de desplaçar-te fins a aquest ecosistema únic i recórrer les rutes que preferisques al teu ritme.

LONGITUD: 15 kilòmetres 

DURACIÓ: 45 minuts 

Volta a l’Albufera en bicicleta 

Aquesta ruta circular està pensada per a poder iniciar-la o acabar-la en qualsevol de les poblacions i permet conéixer els diferents ecosistemes de l’Albufera. Tria el teu punt de partida i travessa els arrossars i el bosc mediterrani i explora els ports i pobles de pescadors al voltant del llac. 

LONGITUD:  70 km aproximadament 

DURACIÓ: 7 hora 45 minuts aprox. 

Ruta desde El Palmar al Portet de Sollana

Un recorregut de 16 quilòmetres anada i tornada que travessa camps d'arròs. A 400 metres del Portet tens el Mirador de Mília amb unes vistes de L'Albufera impressionants.

Més informació

 

Ruta Na Molins: El Palmar-Muntanyeta dels Sants

Una altra de les millors vistes del parc s'obté des de la *Muntanyeta *dels Sants, on acaba el recorregut que et proposem. 25 quilòmetres que comencen també des del Palmar.

Més informació

 

Ruta desde El Palmar a L'Estell

Si busques un recorregut còmode i per a principiants, et recomanem el passeig des del Palmar fins a L'*Estell, en un itinerari fàcil de menys de 6 quilòmetres anada i tornada per a veure els camps d'arròs limítrofs al Palmar.  

Més informació

 

COM ARRIBAR

Albufera de Valencia, España

Obtenir ruta

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Playa el Saler Abufera
El Saler