Palacio De Valeriola (Fundación Chirivella Soriano)

TIME1 = Array

La família Valeriola va arribar a la ciutat de València amb les tropes de Jaume I. L'actual palau va ser construït a principis del segle XVII en estil neoclàssic o academicista. El palau se situa en el que antany va ser el barri jueu de València (call) , arrasat un 9 de juliol de 1391 per l'odi antijueu propi de l'època. El palau a més es trobava enfront del desaparegut Convent de Sant Cristòfol que per la seua banda va ser construït sobre l'antiga sinagoga.

 

A l'exterior la planta principal o planta noble es caracteritza per cinc balcons amb baranes de ferro, rematats amb frontons clàssics de forma triangular. La segona planta o porxe es resol a l'exterior a través d'una galeria d'arcs de mig punt. Del conjunt destaca una torre quadrada miramar rematada per una teulada amb coberta piramidal.

 

Traspassada la portada entrem en un pati descobert amb una escala de pedra que porta al pis principal. En la planta baixa se situaven les cavallerisses, els magatzems i zona de servitud.

 

L'edifici que es troba en l'actualitat sense ús, destaca perquè en el seu interior podem trobar una sèrie de paviments ceràmics del segle XVIII amb figures i motius florals, destacant entre ells els del saló principal. A més destaca una xicoteta capella amb cúpula pintada i encara es conserva un teginat de notable interés amb escuts del llinatge dels Valeriola. En el fris que sustenta la coberta podem llegir:  Veritas vincit.

 

Destacar que este edifici va ser seu de la Impremta Domenech, editora del Diari Les Províncies i que durant la Guerra Civil i durant el temps en què València va ser capital de la República en este palau s'editava la Gaseta de la República, l'equivalent a l'actual Boletín Oficial del Estado.

Dirección: 

Calle del Mar 31, 46001 - Valencia

TELÈFON: 
963 381 215
EMAIL: 
fundacion@chirivellasoriano.org
Imagen destacada: 
Perfil Turista: 
HORARIS: 

Dimarts a Dissabte : 10 a 14 h.

i de 17 a 20 h. Domingo: 10 a 14 h.

DIES DE TANCAMENT: 
12:00am
RESERVA PRÈVIA: 
no-reserva
SERVICIS: 
Tipo recurso turistico: 
Zona turística: 
Dirección Maps: 
POINT (-0.37318 39.47388)
Tipo de escenario: 
TARIFES: 
L'entrada és de 4EUR i 2EUR per a menors de 14 anys, majors de 65 i estudiants.