Museu Faller

El Museu Faller de València és l'opció perfecta per a conèixer la festa de les Falles en qualsevol moment de l'any, sobretot si no és possible visitar la ciutat durant aquesta festivitat. Els que sí han viscut la increïble experiència de les Falles, saben que quan arriba la nit del 19 de març totes les falles cremen en la tradicional cremà, deixant-nos les seues cendres i un munt d'emotives vivències. Totes? No. Cada any burlen el foc un parell de privilegiats ninots (cadascuna de les figures que formen un monument faller) i en el museu es poden contemplar tots els que s'han salvat de les flames des de 1934.

Són els anomenats ninots indultats i hui dia són elegits per votació popular entre els triats per les falleres majors de cadascuna de les 800 falles que es planten a València. Un museu que els reuneix a tots és una oportunitat única d'admirar amb deteniment tots els detalls del millor que ha donat una festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016.

El Museu Faller és, a més, una invitació a descobrir com es construeix un d'aquests ninots. I a conèixer com s'han anat elaborant al llarg del temps, des dels primers, fets de cera, fins als actuals, de materials ecològics. També és possible assistir als sorprenents canvis en les tècniques de muntatge de les monumentals falles; comparar l'evolució gràfica dels cartells que anuncien la festa i contemplar fotografies de falles que han obtingut el primer premi d'unes festes que són també un certamen. Un recorregut que es completa amb testimoniatges en viu a través d'audiovisuals que desperten més si cap el desig de visitar València en Falles.

Una altra visita recomanable és el Museu del Gremi Artesà d'Artistes Fallers, que ens submergeix en els oficis ancestrals, únics en el món, que donen vida a les Falles i reuneix les figures indultades del foc atenent el seu valor artístic.

SEGLE: 
HORARIS: 

De dilluns a dissabte de 10:00 a 19:00h (última entrada a les 18:15 hores).

A l'agost de 2020 el museu està tancat els dilluns.

Diumenge i festius de 10:00 a 14:00h (última entrada a 13.15 hores).

Visites guiades: de dilluns a dimecres a les 11:00 hores.

Les visites guiades no estan disponibles fins a un altre avís

TARIFES: 
Entrada: 2€, 1€ (grupos, estudiantes con carnet Jove, jubilados, niños entre 7 y 12 años) y gratuita domingos y festivos. Bono de 1 día válido para todos los museos y monumentos municipales, 6€ (de venta en todos los museos municipales).
patrimoni unesco: 
no-patrimonio
Dto. Valencia Tourist Card: 
Temática: 
RESERVA PRÈVIA: 
no-reserva
SERVICIS: 
Imagen destacada: 
Dirección: 

Plaza Monteolivete, 4; 46006 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.3588324 39.4592045)
TELÈFON: 
+34 963 525 478
EMAIL: 
museufaller@valencia.es
Perfil Turista: 
Tipo recurso turistico: 
TARIFES: 
2€, 1€ (xiquets de 7 a 12 anys, grups, jubilats i estudiants amb carnet jove). Diumenges i festius, gratuït. Abonament d’un dia per a tots els museus municipals, 6€ (de venda als mateixos museus)
Recurso Turistico Relacionado: 
MUSEU DEL GREMI D'ARTISTES FALLERS
Física: 

Aparcament:

Una plaça pública de 220x450 cm al carrer Pedro Aleixandre 61, situada a 20 m del Museu. Amb itinerari accessible fins al mateix. Davant de la porta del Museu hi ha un espai reservat per a càrrega i descàrrega d'autobusos que pot ser utilitzat per a aquest fi per vehicles de persones amb discapacitat en cas d'així desitjar-ho.

Accés:

Accés amb desnivell de 3,5 cm salvats per rampa. Porta amb ample lliure de pas de 200 cm, d'obertura cap a l'exterior amb tirador situat a 80 cm d'altura.

Recepció:

Ubicada a la Planta Baixa, amb itinerari sense desnivells. Mostrador de 70 cm d'altura proveït de finestreta.

Mobilitat interior:

El Museu compta amb plantes Baixa i Primera, comunicades per mitjà d'escala i ascensor. Ample lliure de pas en corredors superior a 120 cm. Portes amb un mínim de 80 cm d'ample lliure de pas. Rampa sense passamans per a passar del pati a l'església. Paviment homogeni i antilliscant.

Lavabos:

Cabina adaptada tant al lavabo d’homes com al de dones. Lavabos ubicats a la Planta Primera, sense senyalització homologada en porta. Porta amb almenys 80 cm d'ample lliure de pas, d'obertura permanent. Porta de la cabina amb més de 80 cm d'ample lliure de pas, d'obertura cap a fora. En cas de necessitat, el forrellat permet obertura des de l'exterior. Dins de la cabina hi ha un espai igual o superior a 150 cm. Lavabo de 80 cm d'altura sense pedestal, amb 72 cm d'altura lliure inferior i 60 cm de fons. Aixeta monocomandament. Espill no inclinat situat a 86 cm d'altura. Espai d'accés a l'inodor de més de 75 cm per costats esquerre i dret i més de 120 cm d'accés frontal. Seient de l'inodor situat a 45 cm d'altura. Barres de suport abatibles a esquerra i dreta, situades a 70-80 cm d'altura. Separació entre barres de 68 cm. Sense sistema d'alarma dins de la cabina.

Ascensor:

L'ascensor comunica les plantes Baixa i Primera. Porta amb almenys 80 cm d'ample lliure de pas. Cabina d’almenys 100x120 cm. Botons de trucada i interiors situats a 90 cm d'altura. Sense passamans.

Escala:

Hi ha una escala que comunica les plantes Baixa i Primera. Itinerari alternatiu per mitjà d'ascensor. Escalons amb banda antilliscant, de 17 cm d'altura i 32 cm d'empremta. Passamans a un costat, situat a 105 cm d'altura.

Auditiva: 

Accés:

Porta totalment envidrada.

Recepció:

Mostrador de 70 cm d'altura amb finestreta. Sense bucle d'inducció magnètica.

Mobilitat interior:

Informació escrita dels servicis prestats. Hi ha panells informatius a cadascuna de les estàncies amb pictogrames o textos curts. Sense avisadors lluminosos d'emergències

Lavabos:

Sense sistema visual lliure/ocupat. Amb banda lliure inferior en porta de cabina.

Ascensor:

Compta amb senyalització visual, tant en l'interior com a l’exterior, que indica la planta de parada i el sentit de desplaçament.

Visual: 

Accés:

Accés amb desnivell de 3,5 cm, salvats per rampa. Porta de vidre amb senyalització visual de baix contrast. Paviment antilliscant.

Recepció:

Itinerari lliure d'obstacles, amb paviment antilliscant i homogeni. Mostrador de 70 cm d'altura amb il·luminació directa. Il·luminació homogènia.

Mobilitat interior:

El Museu compta amb plantes Baixa i Primera, comunicades per mitjà d'escala i ascensor. Itinerari sense obstacles excepte al pati, al que hi ha objectes sense senyalitzar que poden interferir en l'itinerari. Paviment antilliscant i homogeni. Hi ha senyals informatius amb pictogrames contrastats. Il·luminació homogènia.

Lavabos:

Lavabos d’homes i dones senyalitzats amb pictogrames no tàctils, homologats, amb contrast cromàtic i situats a 175 cm d'altura. Porta del lavabo contrastada respecte a paret. Il·luminació homogènia.

Ascensor:

Botons contrastats, en Braille i en alt relleu. Sense senyalització sonora indicant la planta de parada i el sentit de desplaçament. Sòl enfront de la porta amb senyalització tàctil i visual. Compta amb sistema d'alarma sonor en cas d'emergència i comunicació per mitjà d'intèrfon.

Escala:

Hi ha una escala que comunica les plantes Baixa i Primera. Escalons amb banda tàctil i visual, de 17 cm d'altura i 32 cm d'empremta. Amb bossell, sense sòcol de protecció a un costat. Amb passamans a un costat, prolongat en zones d'embarcament-desembarcament. Il·luminació homogènia.