MUSEU HISTÒRIC MILITAR DE VALÈNCIA

TIME1 = Array

El Museu Històric Militar Regional és un museu jove que mostra objectes, armes i testimonis relacionats amb la història de l’exèrcit espanyol, per donar a conèixer les seues tradicions i epopeies, tot atribuint-les a la societat a la qual servix. Consta de dues plantes, sales i patis, el contingut general dels quals és el següent: la planta baixa, dedicada a l’exposició de les armes utilitzades profusament durant la Guerra Civil (1936-1939), fabricades per la indústria de guerra valenciana. Des d’esta planta s’accedix als patis, on s’exposa material pesat divers. La planta superior queda dividida en la Sala Principal i la Sala de Banderes i Uniformes. Conté les zones següents: maquetes de castells històrics; logística, amb material, utensilis i ferramentes; l’àrea dedicada a la Capitania General, on s’exhibix la seua història; la zona de personatges il·lustres, i l’àrea de diorames de fets de rellevància històrica que han tingut lloc a la regió valenciana.

HORARIS: 

De dimarts a dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenges i festius: de 10.00 a 14.00 h.

DIES DE TANCAMENT: 
12:00am
patrimoni unesco: 
no-patrimonio
VISITA GUIADA: 
Les visites de grup es poden concertar amb antelació.
Temática: 
RESERVA PRÈVIA: 
no-reserva
SERVICIS: 
Imagen destacada: 
Dirección: 

General Gil Dolz, 8; 46010 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.3616665 39.4722314)
TELÈFON: 
961 966 215
Bus: 
Tipo recurso turistico: 
TARIFES: 
Entrada gratuïta.
Física: 

Aparcament:

Reservada una plaça pública de 400 x 500 cm. Amb senyalització horitzontal en carrer Albereda a 150 m de distància amb itinerari accessible fins al Museu.

Accés:

Entrada principal amb un escaló de 5 cm. Porta d'obertura permanent i ample lliure de pas de 206 cm.

Recepció:

Ubicada en planta baixa accessible i sense desnivells. Mostrador de 70 cm d’altura, 67 cm d’altura lliure inferior i 10 cm de fons inferior.

Mobilitat interior:

Corredors de més de 120 cm d’ample amb estrenyements puntuals de 100 cm. Amb escalons aïllats i paviment homogeni i antilliscant.

Lavabos:

Una cabina adaptada al lavabo de dones, amb itinerari accessible. Senyalització en porta amb símbol homologat. Paviment antilliscant. Portes del lavabo i de la cabina d'obertura cap a fora amb manilla, amb 80 cm d’ample lliure de pas. Lavabo de 80 cm d’altura sense pedestal, amb 74 cm d’altura lliure inferior i 20 cm. De fons. No és possible utilitzar-lo des del vàter. Aixeta monocomandament. Espill no inclinat amb vora inferior a 110 cm. Del sòl. Espai d'accés a l'inodor de 110 cm. Pel costat esquerre i 80 cm d’espai frontal. Seient de l'inodor a 40 cm d’altura. Barra de suport fixa al costat esquerre i abatible al costat dret. Barra esquerra a 90 cm d’altura i dreta a 85 cm d’altura. Separació entre barres de 70 cm.

Escala:

Hi ha una escala principal que comunica la plantes Baixa a Primera. Amb itinerari alternatiu mitjançant plataforma elevadora de 80x120 cm. Dos trams de tretze escalons homogenis per tram, de 19 cm d’altura i 31 cm d’empremta. Amb passamans senzill a un costat de l'escala, situat a 98 cm d’altura, prolongat en replanells intermedis. Sòl antilliscant i homogeni.

Exposició:

Porta d'accés de la Planta Baixa, amb ample lliure de pas de 300 cm. Porta d'accés de la Primera Planta, amb ample lliure de pas de 115 cm. Corredors amb ample lliure de pas de 150 cm. Les vitrines permeten estan situades a altures d'entre 55 cm i 120 cm. Les sales compten amb bancs i suports isquiàtics.

Cafeteria / Restaurant:

Situat al pati interior de la Planta baixa, amb itinerari accessible. Taules d’un peu sense travesser, de 75 cm d’alt, 70 cm d’altura lliure interior i 27 cm de fons. Hi ha un ample de pas de menys de 120 cm entre les taules.

Tenda:

L'accés compta amb un escaló de 3 cm d’altura. Mostrador de 100 cm d’altura, 98 cm d'altura lliure inferior i 15 cm de fons inferior. Paviment amb celles, antilliscant i homogeni.

Auditiva: 

Recepció:

Mostrador de 70 cm d’altura.

Mobilitat interior:

Informació escrita dels servicis prestats. Hi ha panells informatius a cadascuna de les estàncies amb pictogrames o textos curts. Amb avisadors lluminosos d'emergències.

Lavabos:

Sense sistema visual lliure / ocupat. Amb banda lliure superior en porta de cabina.

Jardí:

Porta parcialment envidrada. Compta amb cinc taules redones amb capacitat per a quatre persones c/u.

Visual: 

Accés:

Porta principal amb un escaló de 5 cm d’altura.

Recepció:

Mostrador de 70 cm d’altura amb il·luminació directa. Itinerari sense desnivells i lliure d'obstacles. Paviment antilliscant i no homogeni, amb pestanyes. Il·luminació no homogènia.

Mobilitat interior:

Itinerari lliure d'obstacles, amb escalons aïllats proveïts de senyalització visual. Paviment sense celles, antilliscant i homogeni Il·luminació homogènia Hi ha senyals informatius amb pictogrames contrastats.

Lavabos:

Lavabos d’homes i dones senyalitzats amb pictogrames tàctils homologats, amb contrast cromàtic i situats a 172 cm d’altura. Porta del lavabo contrastada respecte a paret. Il·luminació homogènia. Sense obstacles ni elements volats sense senyalitzar. Paviment antilliscant.

Escala:

Hi ha una escala principal que comunica la plantes Baixa a Primera. Principi i final de l'escala amb senyalització tàctil i visual. Escalons amb bossell i amb senyalització tàctil i visual. Paviment antilliscant i homogeni Il·luminació homogènia

Exposició:

Porta d'accés envidrada i sense senyalització contrastada a la Primera Planta. Paviment amb celles, antilliscant i homogeni. Il·luminació no homogènia, les vitrines no tenen vidres antireflectors. Hi ha fullets explicatius de font gran i alt contrast cromàtic. Panells i rètols amb font gran i contrast cromàtic.

Jardí:

Situat al pati interior de la Planta baixa, amb itinerari lliure d'obstacles i paviment amb celles, antilliscant i homogeni. Hi ha portes de vidre amb senyalització contrastada.

Tenda:

Itinerari lliure d'obstacles i mostrador de 100 cm d’altura. Paviment amb celles, antilliscant i homogeni. Hi ha portes de vidre amb senyalització contrastada. Il·luminació homogènia.