ALMODÍ

TIME1 = Array

L'Almodí es va construir sobre l'alcàsser musulmà a principis del segle XIV com a lloc de magatzematge i venda de blat. En origen tindria unes dimensions més reduïdes i se va anar ampliant al llarg dels segles XV i XVI fins a adquirir l'aspecte que té hui. El primitiu edifici tindria un pati central a cel obert i va ser a principis del segle XVII quan es va incorporar la coberta, donant-li la imatge de planta basilical que té en l'actualitat. Si accedix a l'interior, podrà contemplar pintures murals de caràcter popular al.lusives a l'entrada de blat en la ciutat -històricament una de les majors preocupacions dels seus governants-, així com representacions dels sants patrons dels gremis que operaven en el comerç del gra.

SEGLE: 
HORARIS: 

De dimarts a dissabte, de 10.00h a 14.00h i de 15.00h a 19.00h. Diumenges i festius, de 10.00h a 14.00h.

DIES DE TANCAMENT: 
12:00am
patrimoni unesco: 
no-patrimonio
Dto. Valencia Tourist Card: 
RESERVA PRÈVIA: 
no-reserva
SERVICIS: 
Imagen destacada: 
Dirección: 

San Luis Beltrán, 1; 46003 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.3734338 39.4766323)
TELÈFON: 
+34 963 525 478
ZONA TURÍSTICA: 
Bus: 
Tipo recurso turistico: 
TARIFES: 
Preus: 2€, 1€ (xiquets de 7 a 12 anys, grups, jubilats i estudiants amb carnet jove). Dissabtes, diumentges i festius, gratuït. Abonament d’un dia per a tots els museus municipals, 6 € (de venda als mateixos museus)
Física: 

Aparcament:

Reservades sis places públiques de 220x450 cm amb senyalització vertical i horitzontal: tres a la Plaça Sant Esteve a 150 m de distància, una altra a la Plaça del Comte Carlet a 210 m de distància, una al carrer del Palau 140 m de distància i una al carrer Poeta Lorente 270 m de distància i totes de paviment homogeni, amb itinerari accessible fins al museu i amb àrea d'acostament superior a 120 cm per ambdós costats. Places públiques reservades al pàrquing públic de la plaça de la Reina, a 400 m de distància. Amb itinerari accessible fins a l'Almodí.

Accés:

Entrada sense desnivells. Porta amb ample lliure de pas de 216 cm. Obertura cap a l'interior per mitjà de tirador situat a 110 cm d'altura.

Recepció:

Ubicada en planta baixa accessible sense desnivells. Mostrador de 105 cm d'altura, 100 cm d'altura lliure inferior i 32 cm de fons lliure inferior.

Mobilitat interior:

Itinerari sense desnivells. Ample lliure de pas en corredors superior a 120 cm. Paviment homogeni i antilliscant.

Lavabos:

Lavabo unisex amb itinerari accessible. Sense senyalització a la porta amb símbol homologat. Paviment antilliscant. Porta del lavabo d'obertura amb manilla cap a dins, amb 90 cm d'ample lliure de pas. Sense moll de retorn. Davant i darrere de la porta hi ha un espai igual o superior a 150 cm. Dins del lavabo es pot inscriure un cercle de 150 cm de diàmetre. Lavabo de 85 cm d'altura amb faldó, amb 42 cm d'altura lliure inferior. No és possible utilitzar-lo des del vàter. Aixeta monocomandament. Espill no inclinat amb vora inferior a 125 cm del sòl. Espai d'accés a l'inodor de 60 cm pel costat esquerre i 100 cm d'accés frontal. Seient de l'inodor a 52 cm d'altura. Barra de suport abatible a la dreta i fixa a l'esquerra. Barra esquerra a 72 cm d'altura i dreta a 63 cm d'altura. Separació entre barres de 75 cm. Sense sistema d'alarma dins de la cabina.

Exposició:

Itinerari sense desnivells. Corredors amb ample lliure de pas de 4 m.

Auditiva: 

Accés:

Porta parcialment envidrada.

Recepció:

Mostrador de 105 cm d'altura, sense bucle d'inducció magnètica.

Mobilitat interior:

Amb avisadors lluminosos d'emergència.

Visual: 

Accés:

Porta de vidre sense senyalització visual d'alt contrast. Paviment antilliscant.

Recepció:

Itinerari sense desnivells, lliure d'obstacles i paviment antilliscant i homogeni. Mostrador de 105 cm d'altura sense il·luminació directa. Il·luminació homogènia.

Mobilitat interior:

Edifici d'una sola planta, sense desnivells. Itinerari lliure d'obstacles. Paviment sense celles, antilliscant i homogeni. Il·luminació homogènia.

Exposició:

Paviment sense celles, antilliscant i homogeni. Itinerari lliure d'obstacles. Il·luminació homogènia i sense reflexos als elements expositius.