Museu Arqueològic de L'Almoina

Projecte ambiciós, el qual, mitjançant solucions avantguardistes, permet admirar restes d’assentaments de les diferents civilitzacions a València. Destaquen: edificis monumentals, unes termes del s. II, els dos carrers principals de la ciutat romana o un pati d’una antiga ciutat musulmana.

 

SEGLE: 
HORARIS: 

De dilluns a dissabte, de 10.00h a 19.00h ininterrompudament.

Diumenges i festius, de 10.00h a 14.00h 

patrimoni unesco: 
no-patrimonio
Dto. Valencia Tourist Card: 
Temática: 
RESERVA PRÈVIA: 
no-reserva
SERVICIS: 
Imagen destacada: 
Dirección: 

Plaza Décimo Junio Bruto (Cónsul Romano) s/n; 46003 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.3746689 39.4760562)
TELÈFON: 
+34 962 084 173
ZONA TURÍSTICA: 
Perfil Turista: 
Tipo recurso turistico: 
TARIFES: 
ENTRADA GRATUÏTA. Provisionalment, i mentre es treballa en la implantació de l'pagament mitjançant datàfons. ------------------------------------------------------------ Entrada individual: 2 euros Diumenges i festius: entrada gratuïta. Només visites guiades.
Física: 

Aparcament:

Reservades sis places públiques de 220x450 cm amb senyalització vertical i horitzontal: tres a la plaça de Sant Esteve, a 150 m de distància, una altra a la plaça del Comte Carlet, a 210 m de distància, una al carrer del Palau, a 140 m de distància i una al carrer Poeta Lorente, a 270 m de distància. Totes de paviment homogeni, amb itinerari accessible fins al museu i amb àrea d'acostament superior a 120 cm per ambdós costats. Places públiques reservades al pàrquing públic plaça de la Reina, a 400 m de distància. Amb itinerari accessible fins al Museu.

Accés:

Entrada sense desnivells. Porta amb ample lliure de pas de 81 cm. Obertura cap a l'interior per mitjà de manilla situada a 110 cm d'altura. Porta d'accés d'obertura pesada.

Recepció:

Ubicada en Primera Planta accessible sense desnivells. Mostrador de 110 cm d'altura i 40 cm de fons inferior.

Mobilitat interior:

Edifici de dues altures comunicades per mitjà d'escala i ascensor. Itinerari per a veure les ruïnes amb passamans a un costat i a l'altre a 100 cm d'altura, prolongat en replanells. Ample lliure de pas en corredors superior a 120 cm. Estrenyements puntuals de 90 cm. Paviment sense ressalts i antilliscant.

Lavabos:

Lavabos d’homes i dones adaptats, amb itinerari accessible. Senyalització a la porta amb símbol homologat. Paviment antilliscant. Porta del lavabo corredissa d'obertura amb manilla, amb 80 cm d'ample lliure de pas. Sense moll de retorn. Davant i darrere de la porta hi ha un espai igual o superior a 150 cm. Dins del lavabo es pot inscriure un cercle de 150 cm de diàmetre. Lavabo de 90 cm d'altura sense pedestal ni faldó, amb 87 cm d'altura lliure inferior i 38 cm de fons. No és possible utilitzar-lo des del vàter. Aixeta monocomandament. Espill no inclinat amb vora inferior 95 cm del sòl. Espai d'accés a l'inodor de 120 cm pel costat esquerre i 80 cm d'espai frontal. Seient de l'inodor a 40 cm d'altura. Barra de suport abatible a l'esquerra. Barra esquerra a 75 cm d'altura. Sense sistema d'alarma dins de la cabina.

Ascensor:

Hi ha un ascensor exterior que comunica les dues altures de l'edifici. Amb ample lliure de pas de 80 cm i cabina de 120x90 cm. Botons de trucada a 95 cm d'altura, botons interiors a 105 cm d'altura i passamans a 80 cm d'altura.

Escala:

Hi ha una escala que comunica les dues altures de l'edifici. Amb itinerari alternatiu accessible per mitjà d'ascensor. Compta amb dos trams de díhuit escalons homogenis, de 15 cm d'altura i 30 cm d'empremta. Passamans senzill a un costat i a l'altre, situat a 100 cm d'altura. Prolongat en replanells intermedis i en àrees d'embarcament-desembarcament. Paviment antilliscant i homogeni.

Exposició:

Itinerari amb desnivells salvats per rampes. Corredors amb ample lliure de pas de 130 cm i estrenyements puntuals de 115 cm. Vitrines amb altura màxima de 170 cm. Zones d'audiovisuals accessible.

Auditiva: 

Accés:

Porta parcialment envidrada.

Recepció:

Mostrador de 110 cm d'altura sense bucle d'inducció magnètica.

Mobilitat interior:

Hi ha panells informatius a cadascuna de les estàncies amb pictogrames o textos curts. Amb avisadors lluminosos d'emergència.

Ascensor:

Amb indicador de parada i informació visual a la cabina però no a l’exterior. Sense avisador lluminós d'emergència.

Exposició:

Audiovisuals sense subtítols.

Visual: 

Accés:

Porta de vidre sense senyalització visual d'alt contrast. Paviment antilliscant.

Recepció:

Itinerari sense desnivells lliure d'obstacles i sòl antilliscant i homogeni. Il·luminació homogènia. Mostrador de 110 cm d'altura sense il·luminació directa.

Mobilitat interior:

Itinerari lliure d'obstacles. Paviment sense celles, antilliscant i homogeni. Hi ha senyals informatius amb pictogrames contrastats. Il·luminació homogènia.

Ascensor:

Ascensor amb botons en Braille i amb alt relleu. Passamans a 80 cm d'altura. No compta amb senyals sonors que indiquen la planta de parada i el sentit de desplaçament. Sòl enfront de la porta no senyalitzat amb franja tàctil i visual. Compta amb senyal d'alarma sonora i intèrfon.

Escala:

Hi ha un escala que comunica les dues altures de l'edifici. Principi i final de l'escala sense senyalització tàctil i visual. Escalons sense bossell, amb senyalització tàctil i visual i amb sòcol de protecció. Amb passamans prolongat als replans. Paviment antilliscant i homogeni. Il·luminació homogènia.

Exposició:

Paviment sense celles, antilliscant i homogeni. Itinerari lliure d'obstacles. Il·luminació no homogènia i amb possibles reflexos als elements expositius. Hi ha reproduccions tàctils del contingut expositiu visual. Panells i rètols amb font gran i amb contrast cromàtic.