Mercat Central

TIME1 = Array

Si eres amant de la gastronomia, gaudeixes amb els productes frescos, el seu color, el seu sabor, i valores la riquesa, la varietat i la qualitat en la cuina, el Mercat Central de València és un paradís que no et pots perdre. És una visita obligada en aquesta ciutat, un gegantesc rebost d'arquitectura modernista, que conté tots els productes frescos de l'horta i tot el sabor i olor del Mediterrani en el seu interior. No ho dubtes, fes-te un volt pel Mercat Central, ¡els teus sentits t’ho agrairan!

El major mercat de productes frescos d'Europa, a més de destacar per la rica i variada oferta alimentaria, se situa en un dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat. Amb una superfície de més de 8.000 metres quadrats, està replet d'al·lusions decoratives als productes de l'horta i els jardins de València. La seua estructura, formada per columnes de ferro, que recorden a la Torre Eiffel, taulell i vidrieres, ho converteix en atractiu arquitectònic que no cal deixar de visitar. Però en la ruta no solament gaudiràs del continent, el contingut desborda alegria, colors, aromes, sabors… molta vida i molt Mediterrani, en definitiva. És un lloc on s'uneix la compra tradicional amb els cada vegada més nombrosos turistes que freqüenten aquest espai.

Aquesta àgora de la gastronomia valenciana compta amb més de 1.200 llocs en els quals destaquen les fruites i hortalisses fresques, amb la taronja, la tomaca i el fesol com a protagonistes; les carns; els formatges; els peixos i mariscos, en els llocs dels quals crida l'atenció les anguiles vives; les espècies; la fruita seca i un llarg etcètera. Si la teua intenció no és comprar, però vols catar la qualitat del producte, pots fer una parada en Central Bar, el bar tradicional del Mercat Central, en mans del xef Ricard Camarena, on ofereixen tapes, racions i entrepans amb el millor que les parades ofereixen cada dia. Tant per a fer la compra com per a gaudir d'un matí gastronòmic, el Mercat Central és un lloc màgic. No t'ho perdes!

Dirección: 

Plaza del Mercado, s/n; 46001 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.3786688 39.4742084)
TELÈFON: 
+34 963 829 100
ZONA TURÍSTICA: 
Imagen destacada: 
Add 
Tipo recurso turistico: 
Perfil Turista: 
SEGLE: 
HORARIS: 

De dilluns a dissabte de 7:30 a 15:00 h.

Dies de tancament: 
12:00am
patrimoni unesco: 
no-patrimonio
Física: 

Aparcament:

Hi ha una plaça pública reservada junt amb l'entrada de la plaça del Mercat. El pàrquing del Mercat no està dotat de places reservades per a PMR però sí que és accessible per mitjà d'una rampa amb passamans, amb inclinació del 12% i una longitud de 440 m.

Accés:

Compta amb quatre entrades, tres d'elles amb rampes d'accés proveïdes de passamans i amb paviment homogeni i antilliscant. Portes d'obertura automàtica o permanent, amb ample lliure de pas superior a 90 cm.

Mobilitat interior:

Itinerari sense desnivells. Mostradors d'aproximadament 120 cm d'altura. Ample lliure de pas en corredors superior a 120 cm. Paviment homogeni i antilliscant.

Lavabos:

Hi ha un lavabo adaptat situat a la Planta Soterrani amb itinerari accessible per mitjà d'ascensor. Ubicat junt amb l'entrada del carrer baró de Càrcer. Sense senyalització amb símbol homologat en porta. Paviment antilliscant. Porta dels lavabos sense desnivell, d'obertura cap a fora amb manilla, amb 80 cm d'ample lliure de pas. Porta de la cabina d'obertura cap a fora amb manilla, amb 80 cm d'ample lliure de pas. En cas d'emergència, el forrellat permet obertura des de l'exterior. Dins de la cabina es pot inscriure un cercle de 150 cm de diàmetre. Lavabo de 88 cm d'altura sense pedestal, amb 70 cm d'altura lliure inferior i 55 cm de fons. Aixeta de pressió. Espai d'accés a l'inodor de 210 cm pel costat esquerre i 120 cm d'accés frontal. Seient de l'inodor a 50 cm d'altura. Barra de suport fixa al costat dret situada a 63 cm d'altura. Sense sistema d'alarma dins de la cabina.

Ascensor:

Hi ha un ascensor que comunica les plantes Primera i Soterrani. Situat en planta accessible amb itinerari accessible. Amb ample lliure de pas de 100 cm i cabina de 160x150 cm. Botons de trucada a 100 cm d'altura, botons interiors a 90 cm d'altura i passamans a 100 cm d'altura.

Auditiva: 

Accés:

Portes d'accés totalment envidrades.

Lavabos:

Sense sistema visual lliure/ocupat. Sense banda lliure inferior en porta de cabina.

Visual: 

Accés:

Porta principal amb senyalització visual d'alt contrast permanentment oberta.

Mobilitat interior:

Itinerari lliure d'obstacles. Paviment antilliscant i homogeni. Il·luminació homogènia.

Lavabos:

Lavabos d’homes i dones senyalitzats amb pictogrames homologats, sense relleu ni contrast cromàtic. Porta del lavabo contrastada respecte a la paret. Il·luminació homogènia. Paviment antilliscant.

Ascensor:

Hi ha un ascensor que comunica les plantes Primera i Soterrani. Amb botons contrastats, en Braille i amb alt relleu. Passamans a 100 cm d'altura. Compta amb senyals sonors que indiquen la planta de parada i el sentit de desplaçament. Sòl enfront de la porta senyalitzat amb franja tàctil i visual. Compta amb senyal d'alarma sonora i intèrfon.