Llotja de la Seda de València

La Llotja és un dels edificis característics de la ciutat, a més de ser un dels monuments més famosos del gòtic civil que pot oferir Europa. Gaudix de l’alta distinció de Monument Històric Artístic de caràcter nacional des del 4 de juny de 1931 i fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 5 de desembre de 1996. La Llotja de Mercaders està situada al centre de la ciutat –enfront del Mercat Central i el temple dels Sants Joans–, i ocupa una superfície rectangular amb una àrea d’uns 1.990 metres quadrats.

Dirección: 

Lonja, 2 - 46001 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.3780104 39.4743984)
EMAIL: 
lonja@valencia.es
ZONA TURÍSTICA: 
Imagen destacada: 
Add 
Tipo recurso turistico: 
Perfil Turista: 
SEGLE: 
HORARIS: 

HORARIS PROVISIONALS

Dilluns: Tancat

Dimarts, dimecres i dijous: de 10 a 14h

Divendres i Dissabte: de 10 a 14h i de 15 a 19h

Diumenge: de 10 a 14h

------------------------

De dilluns a dissabte, de 10h a 19.00h ininterrompudament.

Diumenges i festius, de 10h a 14.00h.

Els diumenges hi ha exposició de segells i de monedes.

 

patrimoni unesco: 
Accesible
estil: 
Dto. Valencia Tourist : 
PDFs Folleto: 
TARIFES: 
 2 €, 1 € per a grups, estudiants, pensionistes, famílies nombroses. Gratuïta diumenges i festius.
Física: 

Aparcament:

Hi ha una plaça pública pròxima reservada a la Plaça del Mercat a 50 m. Del museu, amb senyalització vertical i horitzontal.

Accés:

L'entrada principal no és accessible, hi ha una entrada alternativa amb plataforma elevadora. Porta amb ample lliure de pas de 120 cm. Obertura cap a l'interior. Necessari avisar al personal de la Llotja per a utilitzar este accés.

Recepció:

Ubicada en planta baixa accessible per mitjà de rampa d'11% d'inclinació, 198 cm de longitud i 200 cm d'ample. Mostrador de 110 cm d'altura.

Mobilitat interior:

Edifici de dues plantes comunicades per mitjà d'escala, sense itinerari alternatiu per mitjà d'ascensor. Ample lliure de pas en corredors superior a 120 cm.

Lavabos:

Hi ha una cabina adaptada al lavabo d’homes i una altra al de dones. Sense senyalització a la porta amb símbol homologat. Paviment antilliscant. Porta del lavabo d'obertura cap a dins, amb 81 cm d'ample lliure de pas. Sense moll de retorn. Davant i darrere de la porta hi ha un espai igual o superior a 150 cm. Porta de la cabina amb pom cap a dins, amb 80 cm d'ample lliure de pas. Sense moll de retorn. Forrellat fàcil de manipular. En cas d'emergència, el forrellat permet obertura des de l'exterior. Dins de la cabina es pot inscriure un cercle de 150 cm de diàmetre. Lavabo de 85 cm d'altura sense pedestal, amb 55 cm d'altura lliure inferior i 76 cm de fons. No és possible utilitzar-lo des del vàter. Aixeta de pressió. Espill no inclinat amb vora inferior a 93 cm del sòl. Espai d'accés a l'inodor de 125 cm pel costat dret i 55 cm d'accés frontal. Seient de l'inodor a 40 cm d'altura. Barres de suport abatibles a un costat i a l'altre. Ambdues situades a 58 cm d'altura. Separació entre barres de 71 cm. Sense sistema d'alarma dins de la cabina.

Escala:

Hi ha una escala exterior que comunica les dos altures de l'edifici. Sense itinerari alternatiu accessible. Compta amb un tram de 24 escalons homogenis, de 20 cm d'altura i 36 cm d'empremta. Amb passamans senzill a un costat de l'escala, situat a 110 cm d'altura. Sòl lliscant i homogeni.

Exposició:

Porta d'accés amb ample lliure de pas de 189 cm. Itinerari amb escaló aïllat salvat per rampa de de 5% d'inclinació i 90 cm de longitud. Itinerari amb més de 120 cm d'ample lliure de pas.

Auditiva: 

Recepció:

Mostrador de 110 cm d'altura. Hi ha personal coneixedor de llengua de signes.

Mobilitat interior:

Sense informació escrita dels servicis prestats. No hi ha panells informatius a cadascuna de les estàncies amb pictogrames o textos curts. Sense avisadors lluminosos d'emergència.

Lavabos:

Amb sistema visual lliure/ocupat. Amb banda lliure inferior a la porta de la cabina.

Visual: 

Accés:

Accés per mitjà de porta de vidre amb senyalització visual d'alt contrast, amb tres escalons de 10 cm d'altura.

Recepció:

Mostrador de 110 cm d'altura amb il·luminació directa. Il·luminació homogènia. Hi ha felputs sense ancorar.

Mobilitat interior:

Paviment homogeni, pot resultar lliscant en alguns trams. Hi ha portes de vidre d'obertura permanent, així com escalons aïllats. Itinerari al pati delimitat per tanques. Il·luminació homogènia.

Lavabos:

Lavabos d’homes i dones sense senyalització. Porta del lavabo contrastada respecte a la paret. Il·luminació homogènia sense temporitzador. Paviment antilliscant. Sense obstacles ni elements volats sense senyalitzar.

Escala:

Hi ha una escala exterior de 24 escalons que comunica les dos altures de l'edifici. Principi i final de l'escala sense senyalització tàctil i visual. Escalons sense bossell, sense senyalització tàctil i visual i amb sòcol de protecció. Amb passamans a un costat no prolongat en àrees d'embarcament/desembarcament. Paviment lliscant i homogeni. Il·luminació homogènia.

Exposició:

Porta d'accés envidrada permanentment oberta. Paviment sense celles, lliscant i homogeni. Itinerari lliure d'obstacles. Il·luminació homogènia.