Catedral de València

Sabies que el Sant Calze es troba en la Catedral de València? I que també alberga una de les més importants obres pictòriques del primer Renaixement Espanyol? I que en el seu Museu Catedralici pots trobar llenços de Maella o Goya? Una pujada al Miquelet o conéixer la història de la Verge del Bon Part són altres curiositats que no has de perdre't.

Construïda sobre un antic temple romà que va ser posteriorment mesquita, en la Catedral de València predomina l'estil gòtic, encara que conserva nombrosos elements de diferents èpoques, des del romànic fins al barroc. Els treballs de l'actual planta van començar en el segle XIII. Creu llatina, girola i cimborri sobre el creuer. En el segle XV es va construir la Sala Capitular, (hui Capella del Sant Calze), el cimborri, el Miquelet i la porta dels Apòstols. Destaquen també la porta dels Ferros, d'estil barroc, i la del Palau o de la Almoina, romànica.

La Catedral està dedicada des de temps de Jaume I a l'Assumpció de Santa Maria i en ella s'entremescla història i art. Els seus murs i portes protegeixen a més tresors tan valuosos com el Sant Calze. La documentació i estudis arqueològics porten a pensar que el Grial de València és el que va utilitzar Jesús en l'últim sopar. Per aquest motiu els Papes Joan Pau II i Benet XVI empraren aquesta relíquia en la celebració de l'eucaristia en les seues visites a València. És una tassa d'àgata polida d'origen oriental. La tradició conta que, després de l'últim sopar, Sant Pere la va portar a Roma i els Papes que li van succeir la van conservar allí fins a Sant Sixt II. Aquest va enviar la relíquia a Osca i durant la invasió musulmana es va ocultar el calze als Pirineus i va ser Alfons el Magnànim qui va portar el reliquiari real al Palau de València. Hui pot contemplar-se en la Capella del Sant Calze.

Una altra de les joies de la Catedral són els frescos renaixentistes de l'Altar Major de la Catedral de València, que van ser redescoberts fa deu anys en retirar la volta barroca que els cobria. Les pintures van ser encarregades pel cardenal Rodrigo de Borja, futur Papa Alexandre V, als artistes italians Paolo da Sant Leocadio i Francesco Pagano, que van iniciar el treball en 1476. 200 anys més tard van ser tapades en la reforma barroca del presbiteri de la Catedral. Representen a dotze àngels tocant instruments musicals de l'època, una de les més importants obres pictòriques del primer Renaixement Espanyol.

També en la Catedral es troba el Museu Catedralici, que exhibeix fins a 90 obres de diferents estils, gòtiques, renaixentistes, manieristes… Entre elles destaquen els llenços de Maella i Goya o les pintures sobre taula de Juan de Juanes.

I per als qui gaudeixen amb les vistes panoràmiques, res millor que la pujada al Micalet. Per a coronar la torre campanar cal pujar 207 escalons, però l'esforç val la pena, ja que són possiblement les millors vistes aèries de la ciutat.

Dirección: 

Plaza Reina, s/n - 46003 - Valencia, España

Dirección Maps: 
POINT (-0.3752815 39.4743304)
TELÈFON: 
963 918 127
EMAIL: 
patrimonio@catedraldevalencia.es
ZONA TURÍSTICA: 
Imagen destacada: 
Add 
Tipo recurso turistico: 
Perfil Turista: 
SEGLE: 
HORARIS: 

De dilluns a dissabte: de 10:00 a 18:30 h.

Diumenges i festius: de 14:00 a 18:30 h.

L'última visita és sempre 45 minuts abans de tancar.

* Els mesos d’abril, maig i setembre, tanca a les 17:30h. els caps de setmana, amb motiu de la missa de les 18:00 des de l'altar major.

patrimoni unesco: 
no-patrimonio
estil: 
Dto. Valencia Tourist : 
VISITA GUIADA: 
La visita guiada a la catedral es fa per mitjà d'àudio-guies individuals disponibles en espanyol, valencià, anglés, francés, alemany, italià i japonés.
TARIFES: 
8€, 4€ grups, 5,50 € pensionistes, discapacitats i xiquets fins als 12 anys.
Física: 

Aparcament:

Reservades dues places públiques de 512x200 cm amb senyalització vertical i horitzontal a la plaça de la Reina, amb itinerari accessible, de paviment homogeni fins a la catedral. Àrea d'acostament inferior a 120 cm per costat dret. Places públiques reservades situades al pàrquing públic de la Plaça de la Reina. Itinerari accessible fins a la catedral.

Accés:

L'accés habitual és l'ubicat a la Plaça de la Reina. Entrada principal amb dos escalons aïllats d'11 cm d'altura, segons per una rampa de 4,9% d'inclinació, 250 cm de longitud i 110 cm d'ample. Rampa interior de 5,8% d'inclinació, 100 cm de longitud i 164 cm d'ample. Porta amb ample lliure de pas de 130 cm. Obertura permanent cap a l'exterior per mitjà de tirador.

Recepció:

Ubicada en Planta Baixa accessible sense desnivells. Mostrador de 107 cm d'altura.

Mobilitat interior:

Itinerari sense desnivells. Corredors de més de 120 cm d'ample. Paviment homogeni i antilliscant. Accés a la capella per mitjà de rampa de 10,7% d'inclinació, 130 cm de longitud i 270 cm d'ample.

Exposició:

En obres fins al 2016.

Tenda:

Itinerari sense desnivells amb un escaló aïllat de 12 cm d'altura. Porta exterior d'obertura cap a fora amb 143 cm d'ample lliure de pas i pom a 124 cm d'altura. Porta interior amb 94 cm d'ample lliure de pas. Mostrador de 92 cm d'altura. Vitrines situades a una mitjana de 97 cm d'altura. Ample lliure de pas en corredors d'entre 100-120 cm. Paviment homogeni i antilliscant.

Auditiva: 

Recepció:

Mostrador de 107 cm d'altura, sense bucle d'inducció magnètica. Hi ha personal coneixedor de llengua de signes.

Mobilitat interior:

Informació escrita dels servicis prestats. Hi ha panells informatius a cadascuna de les estàncies amb pictogrames o textos curts. Sense avisadors lluminosos d'emergència.

Visual: 

Accés:

Porta principal permanentment oberta.

Recepció:

Ubicada en Planta Baixa, itinerari sense desnivells i lliure d'obstacles. Mostrador de 107 cm d'altura sense il·luminació directa. Il·luminació no homogènia.

Mobilitat interior:

Itinerari lliure d'obstacles. Paviment sense celles, antilliscant i homogeni. Il·luminació no homogènia. A l’exterior de la catedral, hi ha una reproducció de la mateixa amb informació en Braille.

Tenda:

Itinerari lliure d'obstacles. Mostrador de 92 cm d'altura. Escalons aïllats senyalitzats amb bandes tàctils i visuals. Paviment amb celles, antilliscant i homogeni. Il·luminació homogènia.