Barri Russafa

Russafa, Barri de moda

Multicultural, eclèctic i frenètic. En a penes una dècada, la confluència de cultures ha generat tota una revolució en el barri de Russafa, que va del comerç a la gastronomia, passant per la cultura i l'oci. La vida té un altre ritme als seus carrers. Els veïns de sempre conviuen amb un nou batec juvenil amb gust per les tendències alternatives. És el barri de moda.

 

Pertanyent al districte de l’Eixample, està situat al sud del centre, i limitat per l'Avinguda Regne de València. Va ser un municipi independent fins a 1877 i encara preserva edificacions històriques. Entre elles es troba el Mercat de Russafa, projectat per Julio Bellot Senet en els anys 50, que actua com a centre vertebrador. De fatxada acolorida, s'alça enfront de l'església barroca de Sant Valero i Sant Vicent Màrtir, i és habitual esmorzar en les terrasses dels seus voltants.

 

I és que l'oferta gastronòmica ha sigut responsable indiscutible de la propulsió de la zona. Els principals xefs valencians han triat Russafa per a instal·lar els seus restaurants més atrevits, com el Canalla Bistró de Ricard Camarena o el Mercatbar de Quique Dacosta. Hi ha cuines de totes les parts del món, com així ho demostren Nozomi Sushi Bar, Bouet, Fierro o la Taquería la Llorona. També destaquen les seues cerveseries artesanals, com Olhöps o Ruzanovol, i les seues cafeteries amb una temptadora oferta rebostera, com Dulce de Leche, La Más Bonita i Bluebell Coffee.

 

Als comerços històrics també s'han sumat propostes culturals. Són essencials les galeries Espai Tactel, d'art contemporani, i Pepita Lumier, dedicada a la il·lustració. Destaca la impremta Obsolete Letterpress, la tenda de còmics Gotham i els articles de disseny de Gnomo. En l'apartat de les llibreries-cafeteries, Ubik Café disposa de llibres en diferents idiomes. I quan cau la nit, l'oci s'obri pas en els pubs, mentre la música independent sona en directe a les sales més xicotetes o es punxa en grans discoteques com a Nylon, Electropura i Play.