Proyecto Alter Eco

El projecte Alter Eco té l'objectiu de millorar l'equilibri entre l'atracció turística, com a font econòmica de creixement, i la conservació del model clàssic de la ciutat mediterrània com a exemple de sostenibilitat. 
Turismo València es va incorporar com associat (Associated partner) al desembre de 2016 al projecte internacional liderat per l'Institut Valencià de la Vivenda-IVE, a fi de convertir-se en un dels destins pilot per a la implementació d'estratègies turístiques alternatives co-dissenyades i implementades per actors publico-privats.


Objectius 
1. reduir la concentració de turistes en zones calentes on se supera la capacitat de càrrega, a través de la diversificació de l'oferta. 
2. destacar el valor de diferenciació del destí, reforçant la identitat i la visibilitat del Mediterrani i promovent la tradició local i el patrimoni cultural comú 
3. millorar la coordinació d'accions entre actors públics i privats cap a la implementació de les estratègies plantejades per a crear noves oportunitats de negoci.

 

Accions 
Les principals actuacions a desenrotllar inclouen l'anàlisi de les situacions considerades com a zones calentes: recollida de dades, actualització d'indicadors vinculats amb el model de ciutat mediterrània. 
Al mateix temps, també inclouen la selecció d'itineraris alternatius que posen en valor noves zones d'atracció turística, així com la creació de grups de treball amb els actors clau, incloent comerciants, residents, servicis turístics i àrees municipals per a treballar aquestes alternatives recolzats per campanyes concretes.
D'altra banda, s'hi aplicaran TICs innovadores per a l'anàlisi dels moviments dels turistes i monitorització de les actuacions i efectivitat dels nous itineraris. Finalment, les actuacions hauran de consolidar estratègies de diversificació turístiques que faciliten noves oportunitats de negoci. 

Participants 

  • IVE Institut Valencià de l'Edificació (Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori) 
  • Málaga City Council.
  • Municipality of Genoa.
  • Ca' Foscari University of Venice (UNIVE). 
  • City of Dubrovnik. 
  • Larnaca-Famagusta Districts Development Agency (ANETEL).
  • Aristotle University of Thessaloniki (AUTH).
  • South Aegean Region (RSA).
  • The European City of Culture, Tourism and Development - Provence-Alpes-Côte d'Azur (CCTD).
  • Observatory on Tourism in the European Islands (OTIE).

APP Alter Eco

Descarrega l'APP oficial  per a Itunes ací: https://itunes.apple.com/es/app/alter-eco-valencia i per Android ací: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playandgo.altereco