Projecte d'estratègia de turisme sostenible a València 2030

 

El turisme mundial s’enfronta a un nou paradigma: una situació d’emergència climática que està canviant –dràstica i definitivament- les regles de joc. Davant aquest repte, la sostenibilitat ja està ocupant la primera línea de les agendes polítiques, econòmiques i socials. Des de Nacions Unides fins als nostres ajuntaments, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 marquen estratègies i pressupostos. El turismo, un sector transversal i amb gran efecte multiplicador, pot i ha de ser part de la sol.lució per a la nostra societat. Per responsabilitat, és el moment de passar a l’acció.

 

Després de décades de creixement i consolidació, el turisme a València ha de preparar-se per seguir siguent competitiu en el nou escenari. I només pot ser-ho gestionant els impactes, per a que siga sostenible económica, social i mediambientalment. Amb aquest objectiu arranca el projecte per a dissenyar i implementar l’estratègia de turisme sostenible de València 2025. Un ambiciós projecte, basat en la participació de tots els actors de la ciutat, i que té com objectiu complir amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

Partint de tot el coneixement i experiencia aportat per organitzacions nacionals i internacionals, València aplicarà un model fet a mida, real, efectiu i mesurable. La fulla de ruta del projecte permetrá quantificar els impactes de cada activitat del sector, avaluar la situació de la ciutat d’acord amb tots els indicadors internacionals, definir escenaris de futur i proposar accions per a que el sector turístic de la ciutat (públic i privat) puga aplicar mesures concretes i rendibles d’adaptació i millora. Finalment, es crearà un Observatori de Turisme Sostenible que controlarà el compliment de tots els indicados i permetrà a administracions, empreses i ciutadans avaluar tota l’estratègia.

 

Un projecte que desenrrotllaràn en col.laboració les fundacions VisitValència i Aigües de València/ Global Omnium.  Reunint esforços i coneixement.