Programa d'actes de la festa de la Mare de Déu dels Desamparats

Categories: festes i tradicions.


Voleu conèixer una festa tradicional valenciana? El segon diumenge de maig, que enguany és el 12, els valencians tenen una cita amb "la Geperudeta", patró sant de la ciutat. És coneguda per la lleugera inclinació del cap per mirar a la gent, cosa que la fa semblar que té una petita gepa o "gepa", per tant, aquest apel·latiu afectuós.

La Verge dels Desemparats, patró de la ciutat, és molt estimada pels valencians, que homenatgen-la aquest dia. Els actes es reparteixen durant tot el dia, amb missa per a infants, a les 08:00 a la plaça de la Mare de Déu; el Trasllat de la imatge de la Mare de Déu Pelegrina, a les 10:30 des de la Basílica de la Mare de Déu a la Catedral, entrant per la Porta dels Ferros; mascletà a les 14:00 a la plaça de l'Ajuntament; i processó des de la plaça de la Verge passant per Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Mª Cristina, Sant Vicent, plaça de la Reina, Mar, Avellanes, Palau, Almoina.

Ronda a la Mare de Deu

El dilluns 13, a les 20:30h, la Fundació Bancaixa celebra el tradicional concert de Ronda a la Mare de Déu a la plaça de la Mare de Déu de València. Amb un programa protagonitzat per intèrprets i grups musicals valencians, el concert estarà dirigit per Rafael Sanz-Espert, director de la Banda Municipal de València. Juntament amb la Banda Municipal de València, l'Orfeó Valencià, dirigit per Josep Lluís Valldecabres, i el grup d'albaes format pels cantants Josep Juste, Pepe 'Mama' i Mª José Ruíz, Marisé de Montolivet; el polifacètic Salvador López, Bor de Paterna; el dolçainer Pau Llorca i el tabaleter Carles Llorca. La Ronda a la Mare de Déu del 2019 també comptarà amb la veu del tenor Vicente Ombuena i la soprano Carmen Avivar.

El repertori inclourà els temes següents: Va 'pensiero (cor d'esclaus) Nabucco, de Giuseppe Verdi; La Cançó de l'Oblit (Cançó de Marinela), de José Serrano; Ànima de Déu (cançó hongaresa), de José Serrano; La Tabernera del Poble (En un país de rondalles), de Pablo Sorozábal; La Meredeueta, de Manuel Penella i lletra de José Santonja; i Luisa Fernanda. Duet de Carolina i Xavier, de F. Moreno Torroba. El concert es completarà amb dues rondes d’alba.

La Ronda a la Mare de Déu és un esdeveniment públic i gratuït.

Descobriu els actes religiosos, recreatius i festius que se celebraran en honor del patró sant de València.

¡Visca la Geperudeta!

Obtenir ruta