Open House València 2021

Categories: festival urbà.

ÀREA TURÍSTICA: Centre històric

Vols descobrir els secrets de l’arquitectura de València? El festival Open House València torna el 23 i 24 d’octubre i obri les portes de més de 50 edificis entre els quals destaquen habitatges com ara Calma House, Casa del Limonero, Vivienda FSL111 o la visita al “Refugi en la Vinya” de Ramón Esteve. Aquests nous projectes s’uneixen a propostes d’edificis emblemàtics de la ciutat com la Fundació Bancaixa, l’edifici Veles e Vents, l’Espai Verd, l’Hotel Palau de la Mar, el Teatre el Musical, l’Espai Alfaro o l’església de Sant Joan de l’Hospital.

En la seua tercera edició, el festival d’arquitectura reprén el seu caràcter presencial, però continua comptant en la seua programació amb elements que funcionaren bé l’any 2020 com les rutes arquitectòniques o els continguts digitals en la seua pàgina web. Rutes com Moreno Barberà i el campus de Blasco Ibáñez, la nova Plaça de la Reina o el brutalisme i la modernitat formen part d’aquest festival que té com a objectiu posar en valor i divulgar l’arquitectura valenciana.

 

Música, fotografia i xarrades completen la programació d’Open House València

A més de les visites a edificis i les rutes arquitectòniques, Open House València 2021 està replet d’activitats que conflueixen amb l’arquitectura. Sota el nom “Open Music. Arquitectura i Música” i amb el suport de cerveses Túria, el certamen inclou concerts els dies 23 i 24 en marcs arquitectònics molt representatius. Així, el dissabte 23 el Jardí de les Hespèrides acull al col·lectiu “Cero en conducta” que ha preparat una sèrie de dos concerts en una localització única. A més, la música també serà l’encarregada de posar el fermall final a aquesta edició el diumenge 24 amb l’espectacle “Eròtica techno en l’arquitectura valenciana”, que tindrà lloc al Teatre El Musical.

Entre els continguts digitals, el certamen comptarà amb les xarrades “It’s a match!” en col·laboració amb Cosentino. Una sèrie de converses entre arquitectes joves i veterans sobre arquitectura i avantguarda que es podran veure des de la web d’Open House València.

La taula redona “Open Talk: els grans equipaments comercials com a palanca del desenvolupament urbà” que tindrà lloc demà, 6 d’octubre, en El Corte Inglés, el concurs de fotografia digital “Open Photo” o el concurs d’idees Hackathon, impulsat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i dirigit a estudiants d’arquitectura, completen aquesta programació que conflueix entre les activitats presencials i els continguts digitals.

El programa de continguts ja està disponible en la pàgina web del festival i la informació sobre horaris i els formularis d’inscripció a les activitats estarà disponible en els pròxims dies.

Els edificis més singulars de València t’obrin les seues portes. No et quedes fora!