València 2022

No és casualitat que haja sigut triada com la millor ciutat per a viure de tot el món per expatriats de més de cent nacionalitats diferents. Mediterrània, autèntica i rica en història, València s’està convertint en una de les destinacions més desitjades de tota Europa. Amb 300 dies de sol a l’any i una temperatura mitjana de 17°, és una ciutat feta per a gaudir de la vida a l’aire lliure en qualsevol estació de l’any.  

Els seus més de 160 quilòmetres de carril bici permeten travessar-la de punta a punta, recórrer el jardí que la creua al llarg d’un antic llit fluvial, arribar fins a les seues platges urbanes, però també als dos parcs naturals connectats amb la ciutat. Rebostos naturals com l’horta que l’envolta, la mar i els arrossars de l’Albufera porten fins a les taules dels restaurants productes de quilòmetre zero per a delectar els paladars més compromesos amb la sostenibilitat. 

I tot això, unit a 2.000 anys d’història que esguiten el traçat urbà de museus i monuments de totes les èpoques que contrasten amb l’avantguarda arquitectònica d’edificis com els de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  

A més, l’any 2022 nous al·licients la converteixen en la destinació de l’any. Vine a viure l’any de València!


 

DESTINACIÓ VALÈNCIA 

Descobreix per què València és la teua pròxima escapada


capital diseño
València és l’epicentre del món del disseny l’any 2022. El millor moment per a descobrir el treball, la creativitat i la capacitat d’innovació de dissenyadors, arquitectes, interioristes i professionals que han deixat empremta a la ciutat i l’han impulsada com a referència internacional. De la tradicional ceràmica, així com la seda o l’orfebreria, fins als dissenys futuristes de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
MÉS DISSENY Capital Mundial del Disseny
jardín del Turia
La ciutat també és capital del desenvolupament turístic innovador. València ha sigut triada amb Bordeus com a Capital del Turisme Intel·ligent pels seus avanços i assoliments en sostenibilitat, accessibilitat, digitalització i patrimoni cultural i creativitat. Descobreix per què ha rebut aquest reconeixement.
SMART CITY Capital Europea del Turisme Intel·ligent
Jardín del Turia Valencia
València ha tornat a ser nomenada la ciutat més saludable del món, segons Money.co.uk, una reconeguda consultora de productes financers. Per segon any consecutiu, els resultats d'aquest estudi han distingit a la capital del Túria com la ciutat que millor cuida la salut dels seus habitants i visitants.
Més informació La ciutat més saludable
cocina autor
València manté un ferm compromís amb la sostenibilitat alimentària. És seu del Centre Mundial per a l'Alimentació Urbana Sostenible de la FAO, per a analitzar els reptes als quals s'enfronten les grans ciutats en qüestions nutricionals. A més, ha demostrat la qualitat de la seua oferta gastronòmica i dels productes dels seus rebostos naturals, com són l'Horta i el Mediterrani, en aconseguir tres noves estreles Michelin l’any 2022. Ja són 7 restaurants amb 9 estreles.
DELICIOUS VLC Gastronomia sostenible amb estrela
Caixa forum proyecto
T’imagines perdre’t en un edifici avantguardista per a contemplar art sota la llum del Mediterrani? Això és el que ofereix el nou Caixaforum València. Després de la consolidada experiència en ciutats com Madrid i Barcelona ara València comptarà amb el seu propi centre cultural situat en l’espectacular edifici de l’Àgora, en la Ciutat de les Arts i les Ciències.
CAIXAFORUM Caixaforum València, un nou espai cultural
Conciertos Valencia Ciudad de las artes y de las ciencias
La música és part de l’ànima de la ciutat, com ho són el disseny, la gastronomia o l’estil de vida mediterrani. L’esperada tornada dels concerts i els festivals obri de nou una agenda amb cites imprescindibles com els ja consagrats Festival de les Arts, 4ever Fest i els Concerts de Vivers o novetats com Diversity València.
LISTEN VALÈNCIA L’any de la música en viu #ListenValencia
Maratón Valencia Ciudad Running CAC
La seua orografia i clima la converteixen en ciutat ideal per a la pràctica de qualsevol esport i per a assistir a competicions. L’any 2022 València acollirà grans cites, com la Mitja i la Marató València Trinidad Alfonso o la Copa Davis i el Gran Premi Moto GP. A més, València ha sigut triada per a albergar els Gay Games l’any 2026, una trobada que comptarà amb 15.000 esportistes per a la qual ja comença a preparar-se.
MÉS ESPORT Seu dels millors esdeveniments esportius
Estacion Joaquin Sorolla
L’AVLO, nou servei d’alta velocitat de Renfe, ha començat a operar entre Madrid i València. Amb 438 places per tren, tarda 95 minuts i empra electricitat cent per cent procedent de fonts renovables. A més, es preveu que enguany també comence a funcionar en aquesta línia l’empresa Ouigo, filial de la francesa SNCF i Iryo, participada per Air Nostrum i Trenitalia.
Com arribar Més trens entre Madrid i València