BLASCO IBÁÑEZ MUSEUM- HOME

TIME1 = Array

The cottage of the famous Valencian writer Vicente Blasco-Ibáñez, located at the Malvarrosa Beach has been converted into a Museum with an exhibition of his personal belongings and literary works. It is a three-storey building and includes a large garden. The ground floor or Room I is primarily used for conferences, meetings, film projections and temporary exhibitions. The first floor or Room II houses the museum and contains sculptures and photographs of Blasco Ibáñez and his family. It also includes furniture, valuable china, miniatures, engravings collections, documents and personal objects. Room III is a Research Centre, and there are documents related to the life of the writer, manuscripts and, above all, numerous editions of his books.

OPENING HOURS: 

 Tuesday to Saturday, 10 am to 2 pm and 3 pm to 7 pm. Sundays and bank holidays, 10 am to 2 pm. 

Closed (days): 
12:00am
unesco heritage: 
no-patrimonio
Dto. Valencia Tourist Card: 
Del 
Temática: 
ADVANCE BOOKING: 
no-reserva
Imagen destacada: 
Address: 

Isabel de Villena, 157; 46011 - Valencia

Dirección Maps: 
POINT (-0.32580069999995 39.4823569)
TELEPHONE: 
962 082 586
Bus: 
Perfil Turista: 
Tipo recurso turistico: 
Rating: 
Average: 4.6 (5 votes)
PRICES: 
2€ or 1€ (for children from 7 to 12 years, groups, pensioners and students with Youth Card). Sundays and official holidays, free entry. Municipal museum card with entry for all municipal museums, valid for one-day, 6 € (on sale at all municipal museums).
Física: 

Car park:

Nine public parking spaces reserved, 220x450 cm, with horizontal and vertical signage, one on Calle Mendizabal, 32 to 360 m away; two on Calle Malvarrosa, 110 to 360 m away; two on Calle Cavite, 177 to 230 m away; and four on Calle Pavia, 300 m away. With an accessible, evenly paved route to the restaurant. More than 120 cm approach area on both sides.

Access:

Alternative entrance behind the building with isolated steps, 18 cm high, served by a ramp with 12.8% incline, 850 cm long and 120 cm wide. Door with 140 cm clear width. Door opening outward with a doorknob at a height of 90 cm.

Reception:

Located on the Ground Floor and an accessible route with no changes in level. Counter 116 cm high, with no clearance and 60 cm depth underneath. There is shelving with items for sale. Height of shelves between 100-165 cm.

Indoor mobility:

Route with no changes in level. Corridors more than 120 cm wide, occasionally narrowing to 80 cm, with no changes in level and a smooth, slip-resistant floor surface.

Toilets:

There is an adapted unisex cubicle. With an accessible route. Signage on door with standardised symbol. Slip-resistant floor surface. Toilet door with a handle opening inward, with 90 cm clear width. No spring hinge. There is a space in front of and behind the door of 150 cm or more. Cubicle door opens outward, with a door handle and 110 cm clear width. No spring hinge and no lock. Turning circle inside the cubicle is 150 cm in diameter. Washbasin 80 cm high, no pedestal, with a clear space underneath 75 cm high and 50 cm deep. It cannot be reached from the toilet. Pressure tap. Upright mirror; height of lower edge, 110 cm from the floor. Approach to the toilet more than 120 cm in front. Toilet seat height 40 cm with a fixed grab bar on the left side at a height of 80 cm. No alarm system inside the cubicle.

Lift:

Panoramic lift that connects the Ground Floor with the First Floor. Located on an accessible floor with an accessible route. With 90 cm clear width and a 110x150 cm cab. Height of call buttons, 95 cm; height of cab buttons, 100-110 cm; and height of handrail, 100 cm.

Stairs:

A main stair connects the Ground Floor with the First Floor. There is an alternative accessible route. Stair comprising three sections, two with seven and one with five even steps, with 18 cm riser height and 28 cm tread depth. Single handrail on one side of staircase, at a height of 95 cm. Extended onto intermediate landings or lift boarding and landing areas. Slip-resistant, smooth floor surface.

Display:

Entrance door with 110 cm clear width. Route with no changes in level. Corridors with more than 120 cm clear width. Display cases at a height of 90 cm allow the approach of wheelchair users. Ground Floor has furniture for sitting.

Auditiva: 

Access:

Solid door.

Reception:

Counter height, 116 cm.

Indoor mobility:

Written information on the services provided. There are information panels in each room with pictograms or short texts. No emergency alarms with visual alerts.

Toilets:

No visual aide to indicate free or occupied. No gap underneath the cubicle door.

Lift:

There is a stop button and visual information inside and outside of cab. Visual emergency alert. Panoramic lift.

Visual: 

Access:

Main entrance via a stair with six steps 18 cm high. Ramp with handrail, 12.8% incline, 850 cm long and 120 cm wide. Top and bottom of ramp not indicated with visual-tactile strips. Slip-resistant floor surface.

Reception:

Route with no changes in level and barrier free, with a smooth, slip-resistant floor surface. Uniform lighting. Counter 116 cm high, with no direct lighting. There is shelving with items for sale. Height of shelves between 100-165 cm.

Indoor mobility:

Barrier free route. Smooth, slip-resistant floor surface, with no bumps. Information labels with contrasted, embossed pictograms. Uniform lighting.

Toilets:

Men's and women's toilets indicated with standardised pictograms, tactile and in a contrasting colour, placed at a height of 150 cm. Toilet door contrasts with the wall. Uniform lighting with no timer. Slip-resistant floor surface. No unmarked barriers and projecting elements.

Lift:

Main panoramic lift with contrasted buttons, in Braille characters and embossed. Handrail height, 100 cm. Equipped with audio signals to indicate floor landing and direction of movement. Floor in front of the lift door indicated with a tactile-visual strip. Equipped with an audio alarm and intercom.

Stairs:

A main stair connects the Ground Floors with the First Floor. No visual-tactile signage at the top and bottom of stairs. Steps with no nosing, tactile-visual signage and edge protection. Handrails extend onto the intermediate landings. Slip-resistant, smooth floor surface. Uniform lighting.

Display:

Glass entrance door, with no contrasted signage. Smooth, slip-resistant floor surface, with no bumps. Barrier free route. Uniform lighting with reflections in exhibition elements. There are information leaflets with large print and high-contrast colours. Panels and signs with no large print and in contrasting colours.